Dette har skjedd i filmverden de siste dagene


Marte Hansen
Publisert 27. november 2012, kl. 00:26

For kort tid siden ble det rapportert om at Tim Burton har slått seg sammen med Guillermo Del Toro for å skape en mørk nyversjon av Pinocchio. Robert Downey jr. skal visstnok være aktuell for rollen som treskjæreren Geppetto. Når denne nyversjonen eventuelt vil bli ferdigstilt er derimot fortsatt ukjent.

Peter Jackson la denne uken ut runde 9. av videobloggen som tar oss med behind-the-scenes på Hobbiten. Hvis du vil se og høre om den hektiske tiden frem til premieren og filmens post-produksjon, kan du se videoen her:

Er du superfan av Hobbiten, kan du også følge med på live-stream fra den røde løperen til verdenspremieren 27. november. Hvordan du kan få det hele med deg finner du her (video ikke tilgjengelig før selve premieren).

Helt siden det ble annonsert at det skal lages flere Star Wars filmer, har ryktene svirret om alt fra skuespillere, regissører og handling. Det nyeste skal derimot være at forfatter Lawrence Kasdan nå er knyttet til en av filmene. Kasdan var en av skribentene bak The Empire Strikes back, en av de mest populære Star Wars filmene. Dette er noe fans av den opprinnelige triologien nå jubler over.

Ryan Gosling skal visstnok ha hentet inn Pines medspiller Ben Mendelsohn til sin regidebut. Filmen ved navn How to Catch a Monster, skal være en mørk eventyrfilm basert på et manus skrevet av Gosling selv. Christina Hendricks har blitt tilbudt rollen som en enslig mor hvis sønn oppdager en undervannsby. Hvis alt går etter planen får vi i 2014 sett hvordan Gosling klarer seg som regissør.

DreamWorks sitt filmprosjekt som tar for seg historien om Julian Assange og Wikileaks, samler et stadig sterkere cast. Benedict Cumberbatch og James McAvoy er allerede med på laget, og nå ryktes det om at Laura Linney er filmens nyeste tilskudd. Prosjektet mangler enda tittel, men med Bill Condon (fra nylig Twillinght-suksess) og et såpass solid cast, ser prosjektet svært så lovende ut.

Filmen All Superheroes Must Die (tidligere kjent som VS) har fått premieredato 1. januar, 2013 for Video on Demand, og fra 4. januar ved utvalgte kinoer. Om vi eventuelt får filmen til Norge eller når vi kan vente en dvd-utgivelse er i midlertidig fortsatt ukjent, men i mellom tiden har vi alltids denne traileren:

Befinner du deg i Trondheim de neste dagene kan det være verdt å ta turen innom Trondheim Dokumentarfestival som fra onsdag av sender flere gode filmer. For program og informasjon kan du besøke hjemmesiden deres her: http://trondheimdokumentarfestival.no/

Er du i Stavanger i helgen? Da kan du alltids ta turen innom KORT; kortfilmfestivalen i Stavanger. Festivalen ble først arrangert i 2007 og i år er fokuset på regi.  Mer informasjon finner du her: http://www.kinokino.no/kinokino/public/openIndex?ARTICLE_ID=5050a

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB