Tema: Påvirker spillcover ditt kjøp?


Einar Holten
Publisert 12. desember 2012, kl. 20:23

Det offisielle coveret til Bioshock: Infinite.

De siste dagene har spillcover vært et diskutert tema rundt omkring på nettet. Mye av opphavet til dette var avsløringen av coveret til  Bioshock: Infinite. Noe som førte til at Ken Levine hos Irrational Games følte behovet for å forsvare coveret på grunn av kritikk.

Levine said that members of the team went to frathouses to ask if gamers have played BioShock, and «not a single one of them had heard of it.» He makes the distinction that the box art for BioShock Infinite is for those uninformed players that don’t read news on gaming sites.

Spør nå fansen
Nå har Ken Levine også opprettet en undersøkelse på nettet hvor fans kan stemme på et alternativ cover som leveres med spillet. I skrivende stund er det alternativ 4 som leder. Et veldig stilfullt og rent cover som viser lite av selve spillet.

Også Naughty Dog merker presset
Videre har Naughty Dog også fortalt i et intervju at de nektet å endre coveret til deres kommende spill The Last of Us, etter at de ble bedt om å flytte den kvinnelige karakteren til baksiden.

I agree with what Ashley said,” Druckmann added. “I believe there’s a misconception that if you put a girl or a woman on the cover, the game will sell less. I know I’ve been in discussions where we’ve been asked to push Ellie to the back and everyone at Naughty Dog just flat-out refused.

Coveret til The Last of Us.

Er coveret viktig for oss?
Man kan slå paralleller med uttrykket at du ikke kan dømme en bok ut i fra coveret. Og man kan lett se begrunnelsen bak at et spillcover er viktig for den som ellers ikke kjenner til spill. Ingen annen forbruker er så informert om sitt medium som oss.

Dette er kanskje et tema som er vanskelig å se fra et ikke-spillers perspektiv, men er et spillcover veldig viktig for oss? Påvirker det kjøpet vårt i nevneverdig grad? Nå som digital distribusjon har blitt såpass utbredt tror jeg at det har blitt mindre aktuelt å bry seg om det.

Hva sier våre lesere? Er et spillcover veldig viktig – og har det betydning om det er en kvinne eller mann på framsiden?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB