FILM: Texas Chainsaw 3D


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 2. januar 2013, kl. 22:25

Blod vil alltid være tykkere enn vann.

Et hittil ukjent familiemedlem dør, og Heather arver huset hennes. Den planlagte bilturen med vennene får en ny destinasjon: Newt, Texas.  En stor villa ligger innenfor den store porten, men med den følger en mørk hemmelighet gjemt i kjelleren; en hemmelighet som ikke bør se dagslys.

Mange har nok hørt om Texas Chainsaw Massacre, og kanskje også sett en av versjonene. I disse stifter vi bekjentskap med den lite hyggelige Leatherface, en to meter høy mann med en forkjærlighet for motorsager, blod og ansikter. Også i Texas Chainsaw 3D dukker han opp, men denne gangen i en helt ny setting.

Starten, med kjærlighetsforviklinger og ungdommer på tur, har jeg sett før. Mordene er også utført tidligere, for hvor mange mordvarianter er egentlig mulig med en motorsag? Samtidig gjør det ingenting, for det er dette som forventes når en film heter Texas Chainsaw 3D. Det som overrasker, er den spennende vrien med hvem som er ond og god. I løpet av filmen ender jeg overraskende nok opp med å føle medlidenhet for Leatherface. Ja, jeg heier nærmest på han. Alt han ville, var å beskytte familien sin, og da han ikke klarte det, ble hevn den eneste utveien.

Skuespillerprestasjonene i filmen er faktisk ganske gode. Innbyggerne i den lille landsbyen i Texas er bokstavelig talt prototypene på bondeknøler, og klarer med glans å være så kleine som jeg forventer at de skal være. Heather, spilt av Alexandra Daddario, gjør en helt ok figur frem til de siste scenene i filmen. Da kommer hun virkelig til sin rett, og den smågale utstrålingen virker absolutt troverdig.

Det er sjeldent jeg trekker frem musikken som et spesielt viktig virkemiddel i en film, men her er den med på å gi filmen det lille ekstra. Den kommer på de riktige stedene, og tekstene får meg nesten til å le.

Når det gjelder 3D-effekter, har jeg aldri vært noen fan; det er ikke nødvendig for at en film skal bli god. Her er det likevel noen detaljer som gjør seg i 3D, selv om disse ikke har noe å si for helheten. Jeg mener at når de først skal ha 3D på en skrekkfilm, bør de dra den helt ut, ikke stoppe på halvveien.

Texas Chainsaw 3D har kanskje det samme navnet som andre kjente skrekkfilmer, men slår de lett ned i støvlene. Med den nye vrien blir det en dypere historie om hevn, og ikke bare om motorsagdur og blodsprut.

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Texas Chainsaw 3D
Regissør:
John Luessenhop
Produksjonsår:
2013     Premiere: 4. januar 2013
Lengde:
1 t. 32 min.
Sjanger:
Horror
Skuespillere:
Alexandra Daddario, Dan Yeager, Trey Songz, Scott Eastwood, Tania Raymone, Paul Rae
Tagline:
«Evil has many faces.»

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB