Sponset video: Gründere går undercover for å redde bedrifter


Sponset
Publisert 11. september 2013, kl. 12:00


Kan suksesfulle gründere redde bedrifter som går dårlig? 

I det nye BBC Entertainment-programmet Million Dollar Intern møter vi unge gründere som har gjort suksess med egne firmaer, men som nå møter nye utfordringer.

Gründerne skal nemlig prøve å redde bedrifter som sliter. 

Og hvordan skal de gjøre det?

De går undercover. Forkledd som helt ordinære praktikanter analyserer de bedriftene fra innsiden. De går over hver detalj, alt fra de viktigste avgjørelsene til kaffekokingen på personalrommmet.

Avslører seg

På et tidspunkt vil personene som har infiltert selskapene avsløre sin ekte identitet. De vil avsløre sin bakgrunn og sine erfaringer.

Dermed vil de komme med ideer og forslag til hva de ulike bedriftene kan gjøre for å styre skuta på rett kurs. Kan de unge gründerne med sin kreativitet og erfaring bidra til å styre skuta på riktig vei?

Er det egentlig nok å ha suksess med sitt eget firma for å hjelpe andre?

Inviterte nordmenn til pitchekonkurranse

Som et ledd i promoteringen av programmet, inviterte BBC 11 norske gründere til å pitche en business-idé under stort press.

Og hvilket sted passer best for en slik oppgave? BBC fant ut heisen var et perfekt sted. Iløpet av 30 sekunder fikk de elleve nordmenne sin sjanse til å pithe sin foretningsidé.

En av hovedpersonene i Million Dollar Intern, Juliette Brindak, vurderte hver enkelt pitch. Brindak er selv en suksessfull business-dame. Da hun var 13 hadde hun en idé om en nettside. Etter kort tid opprettet hun nettstedet Miss O and Friends, et nettsted som i dag er verdt omtrent 180 millioner kroner.

Norske Andreas Friis imponerte Brindak mest. Les mer om dette på programmets hjemmeside. 

Sponset video av BBC Worldwide. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB