Android-appen du ikke har sett maken til


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. oktober 2013, kl. 16:07

Foto: Aviate

Foto: Aviate

Aviate er en intelligent konstekstbasert hjemskjerm-erstatter for Android, som presenterer en helt ny måte å bruke smarttelefonen på. 

Det finnes mange såkalte launchere som erstatter den ordinære hjemskjermen på Android-telefoner, og Teknologia.no omtalte i forrige uke applikasjonen Themer.

Men Aviate har en annen tinærming med sin hjemskjerm-erstatter. Aviate er utviklet for å organisere og vise relevant informasjon akkurat når du trenger det.

I dag viser hjemskjermen de samme ikonene og snarveiene uansett hvor du er. Aviate tilpasser informasjonen, ikonene og snarveine alt etter hvor du befinner deg. Den er med andre ord kontekstbasert.

Foto: Aviate

Foto: Aviate

Viser avtaler om morgenen

Når du våkner opp vil hjemskjermen (med applikasjonen installert) vise relevante ikoner og informasjon basert på hva du mest sannsynlig vil gjøre og hva du trenger. For eksempel informasjon om været, Twitter-meldinger og kommende avtaler.

Vel fremme på jobb vil telefonen vise produktivitetsapplikasjoner, og på trening vil musikk og treningsapplikasjoner være lettest tilgjengelig.

Poenget er altså at hjemskjermen skal gi deg tilgang til de applikasjonene og den informasjonen du mest sannsynlig er ute etter – der du er.

Oppsettet som kommer med Aviate kan endres etter behov slik at du får tilpasset din hjemskjerm akkurat slik du vil.

Vi har koder

Applikasjonen er foreløpig i en lukket beta – det betyr at du trenger en invitasjonskode for å få tilgang.

Teknologia har noen invitasjonskoder som skal deles ut. De første 5 som legger igjen en kommentar under denne saken (husk å skriv e-postadressen din) får tilgang til applikasjonen. 

Vi oppfordrer samtidig våre lesere til å dele invitasjonskoder med andre lesere. Alle som får tilgang til Aviate får nemlig 5 koder som kan deles ut til andre brukere.

Selve applikasjonen kan lastes ned fra Google Play. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB