Nordmann investerte 150 kroner i bitcoins – ble millionær


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. oktober 2013, kl. 15:52

Foto:  antanacoins / Flickr

Foto: antanacoins / Flickr

Norske Kristoffer Koch fikk seg en drømmeoverraskelse. 

Internettvalutaen bitcoins var for de fleste ukjent i 2009.

Studenten Kristoffer Koch hadde imidlertid hørt om pengevalutaen, og bestemte seg for å bruke 24 dollar, rundt 150 kroner, på å kjøpe noen av internettpengene.

På det tidspunktet var ikke bitcoins en spesielt stor greie, og ifølge NRK kjøpte Koch bitcoins kun for moro skyld. Koch skal ha syntes det var litt interessant sett fra et krypteringsperspektiv, siden han skrev en masteroppgave om internettkryptering.

Men lite visste Koch om at kursen skulle stige noe vanvittig og plutselig være verdt store summer. Det var nemlig i april i år bitcoins fikk stadig mer plass i mediene, og at kursen steg,

– Da tenkte jeg, hadde ikke jeg noen sånne, sier Koch til NRK.no.

Han forteller til NRK at han letet febrilsk etter passordet, som han hadde kryptert. Da han omsider fant passordet, kom den store overraskelsen:

Han hadde 5000 bitcoins, og på grunn av at kursen hadde steget enormt tilsvarte disse 5000 bitcoin-ene rundt 5 millioner norske kroner.

Han tok ut 1 millioner kroner av disse pengene og kjøpte seg en leilighet på Tøyen i Oslo.

Suksesshistorien om Koch har de siste dagene fått bred omtale i internasjonale medier, slik som BBC, The Guardian og Mashable.

Men hva i alle dager er bitcoins, tenker du? Videoen nedenfor har en fin forklaring:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB