Norsk selskap bak ny mobilteknologi


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. oktober 2013, kl. 12:43

Foto: Elliptic

Foto: Elliptic

Ultralyd-teknologi lar deg styre telefonen ved hjelp av gestikulering med hendene. 

Det norske selskapet Elliptic skal ifølge BBC være i samtaler med Asiatiske produsenter for å få deres ultralydchip implementert i mobiltelefoner.

Ultralydchipen gjør det mulig å styre smarttelefoner ved hjelp av håndbevegelser i løse lufta – uten å røre telefonen (se video nederst i saken).

Man kan kan sammenligne det med Microsoft Kinect, men Elliptics teknologi fungerer på en annen måte. Her er det ikke snakk om infrarøde kameraer som fanger opp bevegelsene foran kameraet, men i stedet er det ultralyd som gjør jobben.

Fungerer i mørket

Siden teknologien benytter seg av lyd, i stedet for syn, skal den kunne gjenkjenne bevegelser  i mørket. Den fungerer i et 180-graders synsfelt rundt telefonen.

Når brukeren rører på hånda vil ultralydteknologien oppdage forstyrrelsene i ultralydfeltet, og de ulike forstyrrelsene kan programmeres til å utføre handlinger på smarttelefonen.

Fungerer opptil én meter fra skjermen

Ifølge BBC skiller Elliptics teknologi fra andre gestikuleringsteknologier ved at ultralyden lar brukerne styre enhetene opptil én meter fra fra selve telefonen. Det man ofte har sett i andre teknologier er at man må være veldig nær skjermen for å kunne operere enheten med gestikulering.

Teknologien fra det norske selskapet kan bli å finne i telefoner allerede neste år, ifølge BBC.

Nylig mottok Elliptic Labs innovasjonsprisen under CEATEK-messen i Japan.

Teknologia.no forsøker å komme i kontakt med norske Elliptic for en kommentar.  

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB