Ta skjermbilder enkelt med Awesome Screenshot


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. oktober 2013, kl. 19:22

Foto: Awesome Screenshot

Awesome Screenshot er for deg som trenger litt flere funksjoner enn de som er innebygd i Windows og Mac. Foto: Awesome Screenshot

Nyttig utvidelse for nettleseren. 

Både Windows og Mac har en innebygd funksjon som lar deg ta såkalte skjermdumper. Selv om begge disse er nyttige og enkle, finnes det enda bedre løsninger.

En av de beste vi har kommet over, er Awesome Screenshot.

Dette er en utvidelse som lar deg ta skjermdump av hele skjermen, eller kun utvalgte områder. Det er også en smart funksjon som lar deg ta skjermdump av nettsider, slik at resultatet blir et scrollbart bilde av nettsiden.

Sensurer elementer på bildet

Foto: Awesome Screenshot / Teknologia

Det er lett å ta skjermbilder med denne utvidelsen. Foto: Awesome Screenshot / Teknologia

Med Awesome Screenshot kan du også legge til sirkler, rektangler, piler, linjer og tekst, noe som kan være praktisk om du ønsker å fremheve noe spesielt på bildet.

En av de aller mest interessante funksjonene er imidlertid sensurverktøyet. Ved få museklikk kan du sensurere deler av bildet – nyttig hvis du for eksempel skal utelate sensitive opplysninger fra bildet.

Dersom du ønsker å dele resultatet kan du med ett klikk laste opp bildet til awesomescreenshot.com og få en lenke som du kan dele videre på Facebook, Twitter, e-post og så videre.

Awesome Screenshot er hovedsakelig en utvidelse for nettleseren Google Chrome, men den finnes også for Firefox og Safari.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB