Apple skal være nær milliardavtale med Kinect-selskap


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. november 2013, kl. 14:59

Foto: openexhibits / Flickr
Foto: openexhibits / Flickr

Det hevder israelsk avis. 

Selskapet PrimeSense stod bak Microsofts første Kinect-teknologi, og Apple har snuset på dette selskapet i lang tid. Det hevdet den israelske avisen Calcalist også tidligere i år.

Nå går avisen imidlertid lenger, og hevder at Apple har kjøpt PrimeSense for 345 millioner dollar, omlag 2 milliarder norske kroner.

PrimeSense utvikler sensorer som lar brukere gestikulere for å styre ulike teknologier, for eksempel TV-er og dataspill.

TV med Kinect?

Det har lenge versert rykter om at Apple utvikler en fullverdig TV (Ikke Apple TV, journ.anm), og et mulig oppkjøp av dette sensorselskapet fyrer opp under disse ryktene. Det har nemlig vært spekulert i om denne TV-en ville inneholde en Kinect-lignende sensor.

En talskvinne for PrimeSense uttaler til nyhetsbyrået Reuters at selskapet ikke ønsker å kommentere samarbeidspartnere og rykter.

Heller ikke Apple har kommentert det påståtte oppkjøpet.

Ikke gjennomført enda

Men det angivelige oppkjøpet er ikke gjennomført enda, ifølge AllThingsDigital.

Nettstedet hevder nemlig å vite fra flere kilder at Apple er interessert i å kjøpe PrimeSense, men at kjøpet ikke har funnet sted på nåværende tidspunkt. Prisen skal være en av grunnene til at kjøpet har drøyd.

Kilde: Digital Trends

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB