Denne robotarmen gir deg superstyrke


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. november 2013, kl. 21:59

Foto: Dyson

Foto: Dyson

«Titan Arm» lar deg løfte 18 kilo ekstra. 

Robotproteser er i stadig utvikling og kan bli en viktig teknologi i årene fremover. Kunstige kroppsdeler laget av elektronikk kan nemlig gjenopprette mye av funksjonaliteten til kroppsdeler som av ulike årsaker ikke fungerer.

Fire studenter i Pennsylvania, USA, har utviklet en batteridrevet robotarm som koster lite og som gir brukeren superstyrke. Armen er laget av aluminium, noe som ifølge studentene skal ha gjort produksjonskostnaden lavere enn hos de fleste andre proteser.

Kan trene opp personer med ryggskade

En motor som brukeren bærer, nærmest som en ryggsekk, driver et kabelsystem som gir brukeren en kraftig økning i armstyrke.

«Titan Arm» er blant annet laget for å gjøre det mulig for ryggskadde personer å trene opp muskulaturen igjen. I tillegg skal den kunne brukes av folk som trenger å gjøre tunge løft i arbeidet sitt. Den kunstige armen lar nemlig personer løfte opptil 18 kilo mer enn de kunne uten armen.

Studentene som står bak robotarmen vant nylig den prestisjetunge prisen James Dyson Award

Lær mer om «Titan Arm» i videoen nedenfor:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB