Nå vil Google hjelpe deg med nesten alt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. november 2013, kl. 09:50

Foto: Google

Foto: Google

Google har lansert Helpouts, som lar deg få hjelp til nesten hva som helst fra eksperter gjennom direktevideo. 

Det meste i livet må læres, men det er ikke alltid man har de riktige verktøyene eller instruktørene i nærheten når det trengs.

I disse tilfellene skal du kunne få hjelp av Google.

Nå har de nemlig lansert Helpouts, en tjeneste som er tilgjengelig på Android-enheter og i nettleseren. Tjenesten ble først vist frem i august, men nå er den lansert for offentligheten.

Eksperter viser deg hvordan

Helpouts lar deg få hjelp til nært sagt hva som helst gjennom video fra personer som vet hva de snakker om.

Trenger du hjelp til noe i Photoshop? Sliter du med å lære et spesielt grep på gitaren? Eller lurer du på hvordan du lager en skikkelig god sjokoladekake?

Alt dette er utfordringer som Google nå håper å kunne bidra til å løse. Du kobles til en ekspert på det aktuelle området, enten det er å løse et dataproblem eller lære en ny dans, og får muligheten til å kommunisere med eksperten direkte gjennom video, i sanntid. 

Google forklarer at det er nettopp dette som skiller tjenesten fra YouTube – der får du se videoopptak, men du får ikke muligheten til å prate med brukerne direkte. Det gjør du med Helpouts.

Koster penger

Helpouts er ikke gratis, man må betale for å få hjelp. En rask titt på tjenesten viser at ulike Helpouts koster alt fra 7 (40 kroner) dollar til 50 dollar (300 kroner).

Google skriver imidlertid at de har en 100 % fornøydgaranti som gjør det mulig å få tilbake pengene om man ikke er fornøyd med hjelpen man får. Dette vil trolig bidra til å kvalitetssikre innholdet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: