Nordmann bak viral video: Hvordan virker nøkkelen i låsen?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 25. november 2013, kl. 20:30

Norske Stian Berg Larsen står bak en animasjon som sprer seg som ild i tørt gress på internett. – Jeg lagde hele klippet på én kveld, og lasta det opp. Og så tok det bare av, sier Larsen.

De fleste av oss bruker en eller annen form for nøkler hver eneste dag, men vet du hvordan mekanismen egentlig fungerer?

Sannheten er nok at de færreste av oss har dykket ned i låsmekanismeverden og satt seg inn i dette.

Men en person som har gjort det er norske Stian Berg Larsen. 25-åringen som til daglig jobber som 3D-animatør, har alltid vært interessert i 3D, og senere har også interessen for låsdirking vokst frem.

– Ikke i forbindelse med noe kriminelt, men jeg så på det som hjernetrim, eller som puzzles. Som Rubics kube, sier Larsen til teknologia.no.

1,2 millioner visninger

Larsen fant raskt ut at det fantes få gode illustrasjoner som viser hvordan låser fungerer, og derfor bestemte han seg for å lage en animasjon som skulle vise nettopp dette.

– Jeg lagde hele klippet på en kveld, og lasta opp. Og så tok det bare av, sier han.

Tok av gjorde det virkelig. I skrivende stund har videoanimasjonen blitt vist over 1 millioner ganger på YouTube. Klippet ble lastet opp i 2008, men florerer fortsatt i diverse sosiale medier.

– Jeg visste at jeg selv hadde ca. 1,2 millioner visninger på filmen på YouTube, men det var først et par måneder siden at jeg fant ut at den var delt og spredd over alt på nett.

Klippet finnes også i en GIF-variant, men stort sett blir animasjonen spredt uten at Larsen krediteres for det.

– Jeg synes det er veldig artig at klippet spres, men jeg ser at veldig mange av de som deler klippet ikke nevner meg. Det liker jeg ikke.

Oppdatert versjon

Nå har Larsen uansett laget en ny og oppdatert animasjon, og den kan du se nedenfor. Så spørs det da, hvor mange treff dette klippet vil få.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB