
Smarte parykker det neste store? Foto: Memekiller / Flickr
Er dette en hårreisende idé?
Sony er et stort selskap som har stått bak mange betydningsfulle og populære teknologier opp gjennom årene. Den nyeste idéen selskapet har kommet med, må imidlertid sies å være av den bisarre sorten.
I en patentsøknad avsløres det nemlig at Sony ønsker å utvikle en teknologisk smartparykk. Selv om parykken ser ut som en vanlig parykk, skal den kunne tilby en rekke teknologiske funksjoner for brukeren.
SmartWig «på norsk SmartParykk» inneholder flere sensorer og enheter som blant annet gir brukeren veibeskrivelser gjennom GPS og meldinger til hodebunnen ved hjelp av vibreringer.
Parykken skal kunne brukes som en helt alminnelig parykk, og den kan lages av hestehår, menneskehår, fjær og hvilket som helst syntetisk hår, ifølge patentsøknaden.

Sensorer kan skjules under håret. Foto: US Patent and Trademark Office
Bytte lysbilde
Sony skal allerede ha utført tester med parykken: de fikk ansatte til å holde lysbildepresentasjoner og bytte lysbilde ved å trykke på parykkens medfølgende kinnskjegg. Under kinnskjegget var det nemlig knapper som trådløst gjorde det mulig å styre lysbildepresentasjonen.
– En eller flere knapper kan festes under kinnskjegget på parykken og knappene er koblet til en ekstern datamaskin via trådløst nettverk, skriver Sony i søknaden.
En GPS-sensor med ultralydsensor innebygd kan også overvåke området rundt brukeren og sørge for at brukeren ikke krasjer med objekter.
- Les også: 5 teknologiske nyvinninger som kan forandre verden
- Les også: Denne mannen har en datamaskin på innsiden av armen
Det er bare få dager siden patentsøknaden ble lagt inn hos patentmyndighetene i USA. Det er derfor høyst usikkert når parykken blir tilgjengelig for forbrukermarkedet.
Langt i fra alle patentsøknader ender opp som kommersielle produkter heller, så det er også usikkert om dette i det hele tatt blir å finne i butikkhyllene.
Patentsøknaden viser imidlertid at konkurransen innen «wearable» teknologi begynner å tilspisse seg. Iløpet av de siste månedene har det blitt kjent at flere store IT-aktører utvikler teknologi vi kan ha på oss.
Kilde: BBC