Facebook eksperimenterer med «Føler med deg»-knapp


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. desember 2013, kl. 13:08

Trenger vi en slik knapp, synes du? 

Facebook har lenge gitt deg muligheten til å trykke «Liker» på innlegg, men har du noen gang kommet over et innlegg der det ikke passet seg å trykke liker-knappen, eksempelvis et innlegg med budskap om et dødsfall?

Klippet ovenfor, fra Family Guy, får tydelig frem hvordan liker-knappen kan brukes på feil måte.

Og ifølge Huffington Post har også Facebook tenkt over problemstillingen.

De skal ha sett på muligheten til å implementere en ny knapp – en «Sympatiser»-knapp, altså en «Føler med deg-knapp». Knappen skal være tenkt til innlegg der liker-knappen er for upassende å bruke, slik at brukerne likevel kan vise sin medfølelse.

Nå skal det sies at det er fullt mulig å vise sin medfølelse ved å skrive en kondolanse til vedkommende, men Facebook ser tydeligvis på et alternativ til dette.

Idéen skal ha kommet under et hackathon-møte der Facebook sine ansatte kan komme med nye innspill og nye ideer.

En Facebook-ansatt skal ha beskrevet konseptet ytterligere under en Facebook-konferanse i forrige uke.

Der kom det blant annet frem at liker-knappen skulle kunne byttes ut med «Sympatiser» på innlegg der en negativ følelse var lagt til av brukeren. For eksempel ville «Sympatiser» dukke opp dersom brukerne hadde lagt til følelsen «Føler seg trist» eller «Føler seg deprimert».

Foreløpig skal dette kun være på idéstadiet, men vi minner om at  liker-knappen skal ha vært et resultat av et slikt hackathon-møte, så hvem vet – kanskje dukker det opp en ny knapp på Facebook om ikke så alt for lenge?

[poll id=»10″]

Kilde: Huffington Post via Neowin

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB