Usikker på hvilke julegaver du skal kjøpe? Her er tre tips


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. desember 2013, kl. 16:28

Foto: Spotify / Netflix

Foto: Spotify / Netflix

2013 er året for gavekort på internett. 

Det er under en uke til julaften og mange begynner nok å bli stresset fordi de ikke er ferdig med julegavehandlingen.

I de siste årene har vi riktignok vært ganske heldige, for på internett er det så mangt som kan kjøpes.

Men det er ingen garanti for at pakkene fra Ebay, Amazon og norske nettbutikker kommer frem til julaften, og da kan det være lurt å gå for andre løsninger.

I denne artikkelen gir vi deg tre julegavetips som appellerer til den som interessert i musikk, film og TV-serier.

1: Spotify Premium

Spotify er en av de aller største strømmetjenestene for musikk. Flere millioner låter er tilgjengelig, og man kan nyte musikk på flere enheter – blant annet PC, Mac, mobil og nettbrett.

Spotify har i flere år vært en av de desidert mest populære musikktjenestene, mye på grunn av sitt enkle grensesnitt og at de var tidlig ut i markedet.

Tjenesten finnes i en gratisutgave både på skrivebordsutgaven og på mobile enheter, men denne varianten inneholder reklame. For uavbrutt avspilling kreves det et premium-abonnement, og det koster 99 kroner per måned.

Det er imidlertid fullt mulig å gi Spotify Premium som en gave. På Spotify sine nettsider velger du enkelt og greit hvor stort beløp gavekortet skal være på, og deretter printer du ut gavekortet eller sender det pr. e-post til mottakeren.

Her er prisene:

Foto: Spotify

Foto: Spotify

2: WiMP

Dette er i liket med Spotify en strømmetjeneste for musikk. I motsetning til Spotify, som er svensk, er WiMP norsk.

Tjenesten lar deg også lytte til millioner av låter, men WiMP har mer fokus på musikkanbefalinger enn sin svenske konkurrent. WiMP tilbyr for eksempel redaksjonelle anbefalinger og musikkrelaterte nyheter.

WiMP kan også skryte av å tilby Wimp Hi-Fi – et abonnement som leverer musikk i lossless-kvalitet. Dette betyr at lydbølgene blir gjengitt uten at det foregår noen komprimering eller reduksjon i filstørrelse. Dermed beholder musikk sin originale kvalitet.

Dette er prisene på WiMP-gavekort:

Foto: WiMP

Foto: WiMP

3: Netflix

I USA har Netflix vært populært i mange år, men tjenesten kom til Norge først høsten 2012. Iløpet av det siste året imidlertid tjenesten tatt landet vårt med storm. Ifølge statistikk fra TNS Gallup finnes Netflix i 16 prosent av norske husholdninger. Dette tilsvarer rundt 360.000 husholdninger.

Netflix er en strømmetjeneste for video, dvs. filmer og TV-serier. Netflix har også en del egenproduserte serier, blant annet kritikerroste House of Cards og Orange is the new Black.

Et vanlig abonnement hos Netflix koster 79 kroner pr. måned, og nedenfor ser du hvilke priser tjenesten opererer med når det gjelder kjøp av gavekort:

Foto: Netflix

Foto: Netflix

 

 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB