Bluetooth-tannbørste skal holde tannlegen unna


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. januar 2014, kl. 19:32

Foto: stevendepolo / Flickr

Foto: stevendepolo / Flickr

Gir deg detaljert informasjon om pussingen din.

Tidligere har vi omtalt smartklokker, smartbriller, smartparykker og til og med smart-BH-er. Nå kommer også smarttannbørsten.

Pusser du riktig?

Optimalt sett bør man pusse tennene to ganger om dagen, men det er vel ingen hemmelighet at  ikke alle er like flinke til å gjøre dette. Og om du er det – pusser du riktig?

Vi kan vel alle enes om at det er lurest å ta vare på tennene våre – de stive prisene hos tannlegene i Norge er ikke akkurat særlig fristende, er de vel?

Et  fransk selskap har nå utviklet en tannbørste som skal hjelpe deg med å bevare en god tannhelse. Paris-baserte Kolibree sin tannbørste kobles til smarttelefonen din via bluetooth.

Tannbørser med teknologi er for så vidt ikke noe nytt, vi har jo allerede stiftet bekjentskaper med elektriske tannbørser. Men denne bluetooth-tannbørsten skal gjøre mer enn å bare automatisere tannpussingen.

Denne tannbørsten sender detaljerte rapporten til smarttelefonen din. Informasjon om hvor lenge du pusset, hvor lenge du burde pusset er noe av det du får.

Foto:  Kolibree

Foto: Kolibree

Med den medfølgende applikasjonen skal tannbørsten gjøre tannpusseaktiviteten om til et spill for barna. På denne måten skal en ellers ganske rutinepreget aktivitet bli moro for barna.

Utviklerne skal også frigi tannbørstens API slik at hvem som helst kan videreutvikle spillene.

Tannbørsten vil komme i to ulike modeller, og prisen vil ligge på mellom 600 – 1200 kroner. Det skal bli mulig å bestille tannbørsten til sommeren.

Har du lyst på en slik tannbørste, eller er det unødvendig å bringe teknologi til tannpussingen?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB