Nå kommer denne til Norge


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. januar 2014, kl. 16:33

Foto: LG

Foto: LG

LGs første kurvede telefon er klar for det europeiske markedet. 

I oktober i fjor trakk LG sløret av sin første kurvede smarttelefon.

Modellen, med navnet G Flex, har imidlertid foreløpig kun vært tilgjengelig i det asiatiske markedet. En stund var det usikkerhet om hvorvidt telefonen i det hele tatt ville lanseres i Europa, men etter hvert ble det klart at LG planla å selge telefonen også i resten av verden.

Nå har LG annonsert i en pressemelding at G Flex vil komme til mer enn 20 europeiske land. Lanseringen i det europeiske markedet vil starte i februar, og selv om LG ikke nevner Norge spesifikt i pressemeldingen, ligger det i kortene at en lansering her til lands er nært forestående. LG skriver blant annet at Sverige er et av landene som vil kunne oppleve G Flex fra og med februar.

Bedre lydkvalitet

G Flex har en fleksibel OLED-skjermteknologi som gjør det mulig for skjermen å være kurvet. I motsetning til Samsung Galaxy Round, som er kurvet horisontalt, er G Flex kurvet vertikalt.

«Banantelefonen» skal ligge bedre inntil øret og man skal komme nærmere mikrofonen, på grunn av kurvingen, ifølge LG. Dette skal føre til bedre samtalekvalitet, og LG hevder lydnivået vil økes med 3dB sammenlignet med dagens flate smarttelefoner.

De trekker også frem at telefonen skal ligge mer komfortabelt i baklommen på grunn av det kurvede designet.

Selskapet omtaler G Flex som «den første ekte kurvede mobiltelefonen».

–  LG G Flex er den beste representasjonen hittil for hvordan smarttelefoner bør være kurvet, sier LG i en pressemelding. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB