Sør-Korea jobber med lynraskt 5G-nettverk


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. januar 2014, kl. 17:07

Foto:  Håkan Dahlström / Flickr

Foto: Håkan Dahlström / Flickr

Skal bli mulig å laste ned en hel film på ett sekund.

Mens vi i Norge fremdeles arbeider med å få på plass 4G-nettet for fullt, er Sør-Korea i planleggingsfasen av et 5G-nett.

5G-nettet skal være lynraskt – så raskt at det blir mulig å laste ned et videoklipp på 800 mb iløpet av ett sekund.

Sør-Korea, som er et teknologisk avansert land, skal ifølge The Telegraph investere 900 millioner euro, omlag 7,5 milliarder norske kroner for å utvikle teknologien.

Testing i 2017

Teknologien skal være rundt 1.000 ganger raskere enn 4G, og Sør-Korea planlegger å starte testingen av teknologien i 2017. Innen 2020 skal teknologien bli tilgjengelig kommersielt og for offentligheten. Dette annonserte Sør-Koreas Ministry of Education, Science and Technology på sin nettside.

Ultra-HD-strømming

I tillegg til å utvikle 5G-nettverket i seg selv skal landet også utvikle nye funksjoner som er tilpasset 5G-hastigheten. Dette skal dreie seg om Ultra-HD-strømming, hologram-overføring og bedre sosiale nettverk-tjenester. 

Samtidig har også Samsung arbeidet med 5G-teknologi. Selskapet annonserte i fjor at de hadde utviklet en prototyp som var rundt 700 ganger raskere enn dagens 4G-nett.

5G-nettet som Sør-Korea nå er i ferd med å utvikle skal imidlertid være rundt 1.000 ganger raskere enn 4G-nettet, altså raskere enn Samsung sin teknologi.

Det vil nok forskes mer på 5G i årene fremover så det gjenstår bare å se hvilken aktør som kommer først på banen med en holdbar teknologi.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB