Slik får du tilgang til Facebook Paper


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. februar 2014, kl. 16:35

Foto: Paper / Facebook / Vimeo

Foto: Paper / Facebook / Vimeo

Applikasjonen er kun lansert i USA, men det stopper ikke oss andre fra å få tilgang.

3. februar lanserte Facebook en splitter ny applikasjon kalt Paper. Applikasjonen minner litt om Flipboard og presenterer nyheter, samt nyhetsstrømmen, i et magasinformat.

Et stikkord for Paper er bort med klikking og inn med sveiping. Les mer om dette i vår tidligere publiserte artikkel om Paper.

Men uavhengig av hvor spennende applikasjonen virker for oss, kommer vi ikke utenom at den kun er lansert i USA.

Foreløpig er applikasjonen også kun lansert for iOS, noe som selvfølgelig er et minus. Sistnevnte kan vi heller ikke gjøre noe med, men det kan vi med den første problemstillingen. At Paper kun er lansert i USA hindrer deg nemlig ikke fra å laste ned og få tilgang til Paper også her i Norge.

Amerikansk iTunes-konto

Det eneste du må gjøre er å opprette en amerikansk iTunes-konto – en prosess som er gjort på få minutter.

Nedenfor viser vi deg hvordan du steg for steg bytter til amerikansk konto og deretter hvordan du kan få tak i Paper.

Det første du må gjøre er å åpne iTunes fra en PC eller Mac. Deretter skal du bytte land. Dette gjør du ved å velge land helt nederst i iTunes-vinduet.

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Deretter velger du USA.

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Velg så App Store.

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Det neste du gjør er å velge en helt tilfeldig gratis applikasjon. Se i høyremargen:

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Trykker deretter på «Free». Siden du ikke er logget på blir du bedt om å logge inn, eller opprette en ny konto. Du skal velge sistnevnte.

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Deretter fyller du inn nødvendig informasjon. Dette er blant annet e-postadresse, passord, sikkerhetsspørsmål osv. Erfaringsmessig er det dette som tar lengst tid. Men ikke fortvil – vi er snart ferdig.

‹

Når du har skrevet inn nødvendig informasjon klikker du på «Fortsett», eller «Continue».

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Nå blir du spurt om å velge en betalingsmetode. Her er det enklest å klikke «None», for da slipper du å fylle inn noe informasjon.

Dersom dette valget ikke vises hos deg velger du en av de andre betalingsmetodene. Velger du f. eks Visa fyller du ut informasjonen om ditt Visa-kort. Selv om du nå gir fra deg betalingsopplysninger blir du ikke belastet. Dette er kun slik at du senere kan kjøpe applikasjoner dersom du ønsker det.

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

På neste skjerm som dukker opp fyller du inn gateinformasjon, postnummer og telefonnummer. Her kan du bare skrive inn en tilfeldig amerikansk adresse. Liste over postnummer finner du her. Telefonnummeret kan f. eks være dette: 014 – 375 6989.

Når dette er gjort får du en bekreftelse på e-post. Du må åpne denne e-posten å klikke på lenken for å bekrefte din nyopprettede iTunes-konto.

Gratulerer – nå er opprettelsen av amerikansk konto fullført!

Det eneste du trenger å gjøre nå er bytte til din nye konto på din iOS-enhet. Dette gjør du ved å åpne Innstillinger –> iTunes og App Store.

Deretter logger du av kontoen du vanligvis bruker, og logger på din nyopprettede amerikanske konto. Du vil automatisk bli tatt videre til amerikanske App Store.

Og her finner du Paper-appen (søk etter Paper). Du kan nå, helt gratis, installere applikasjonen på din telefon. Når dette er gjort vil Paper fungere og du vil kunne bruke den fritt, helt gratis.

Om du ønsker det kan du nå logge av din amerikanske iTunes-konto og logge inn med din vanlige konto.

Da er vi i mål!

Har du spørsmål? Bare spør i kommentarfeltet eller send en e-post til oyvind(at)teknologia.no.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB