Microsoft har lansert Office for iPad


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. mars 2014, kl. 12:36

Foto; Microsoft

Foto; Microsoft

Å lese og presentere Office-dokumenter på iPad blir gratis. 

I februar ble det kjent at Microsoft-veteran Satya Nadella skulle ta over som toppsjef i selskapet etter at Steve Ballmer gikk av.

Nadella sin første opptreden som Microsoft-sjef skjedde i går, og anledningen var en pressekonferanse der Office for iPad ble avduket.

Det har gått rykter om en iPad-utgave i lang tid, og i går ble det altså endelig bekreftet.

Business Insider kaller det hele for Microsofts viktigste lansering på mange år. 

Julia White, som stod for presentasjonen av Office-produktene, avslørte at både Word, PowerPoint og Excel består av et såkalt «ribbon»-grensesnitt, ikke ulikt Windows og Mac-utgaven.

iPad-versjon av Office-pakken skal imidlertid være spesialdesignet for iPad, så det er ikke snakk om en ren kopi av Windows-versjonen.

Dette skal være en fullverdig dokumentbehandler som inneholder de aller fleste funksjonene som Windows og Mac-versjonen har.

Microsoft har lansert Office-pakken for iPad i App Store, og det er gratis å laste ned pakken. iPad-utgaven vil imidlertid kreve Microsofts abonnementsløsning Office 365 for muliggjøre redigering.

Å lese og presentere dokumenter skal derimot være gratis. Akkurat det er en endring i forhold til iPhone-utgaven, der man tidligere har måttet betale for å få slik funksjonalitet.

For øvrig blir Office for iPhone nå gratis for privat bruk.

Kilde: Digi

 

 

 

 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB