«Mirakel-maskin» forvandler vann til vin


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. mars 2014, kl. 11:10

I bibelen fortelles det at Jesus på magisk vis omgjorde vann til vin. En gruppe vineksperter fra California tenkte: «Med all den teknologien vi har tilgjengelig i dag, hvorfor kan vi ikke gjøre det samme?»

Det ble starten på et omfattende prosjekt og langvarig hardt arbeid for vinekspertene. De bestemte seg rett og slett for å utvikle en maskin som skulle gjøre dette mulig.

Nå er resultatet klart og ekspertene har avduket sitt produkt. Maskinen, som har fått navnet «Miracle Machine», er i stand til å forvandle vann til vin.

Maskinen er rettet mot vanlige forbrukere og skal derfor ikke være komplisert å bruke. Ifølge mirakelmaskinens nettside fungerer det hele på følgende vis:

Foto: Themiraclemachine

Foto: Themiraclemachine

Her må det forklares litt nærmere. Man laster ned en medfølgende app på telefonen (iOS, Android) og herfra velger man hvilken vin man ønsker å lage. Flere smaker skal være tilgjengelig.

Deretter tilsetter man de nødvendige ingrediensene. Det er ikke snakk om mange ingredienser, kun druer og gjær. Disse skal kunne bestilles fra mirakelmaskinens nettside eller fra Amazon.

Man kobler deretter telefonen til maskinen ved hjelp av bluetooth og starter maskinen. Fra telefonens app kan man overvåke produksjonsprosessen, som varer i rundt tre dager.

Foto: theiraclemachine

Foto: theiraclemachine

Resultatet skal være smakfull vin, ifølge utviklerne. En flaske, som vil koste rundt 11 kroner å produsere, skal tilsvare en butikkvin på rundt 119 kroner.

På grunn av produksjonsprosessen vil ikke vinen kunne lagres i mer enn én uke.

Utviklerne skal nå sette i gang en folkefinansiering av produktet gjennom Kickstarter. Dersom de får inn nok penger forventes det at maskinen vil bli tilgjengelig senere i år. Prisen er ventet å bli på 3.000 kroner.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB