400 gratis dataspill fra den gang far var ung og spillegal


Trond Eilertsen
Publisert 5. november 2014, kl. 04:31

Nå er det samlet 400 gode, gamle, klassiske arkadespill. Alle kan spilles fra nettleseren og det er selvsagt gratis. Noen ganger er et godt gammeldags slag kort det beste, men noen ganger er gamle dataspill det beste…

Kan du fremdeles huske lukten av gatekjøkken og nødvendigheten av nok mynter til arkademaskiner som Space Invaders og Pac-man eller Street Fighter? Nå kan du spille direkte fra datamaskinen uten frityrduft og pengebekymringer.

Det er nonprofitorganisasjonen Internet Archive som samler og distribuerer innhold på nettet for å bevare fortiden i fremtiden og nå har det blitt lansert ikke mindre enn 900 arkadespill fra perioden mellom 1979 og til 1990.

Spillsamlingen kalles for Internet Arcade og 400 av titlene kan spilles via nettleseren. Resten av spillene er enten demoutgaver eller ikke-spillbare utgaver.

gamle-spill

På listen over spill finner du klassikere som Astro Invader, Pac-man, OutRun, Street Fighter II, Track & Field og Frogger. Eller hva med en omgang Indiana Jones and The Temple of Doom?

Spill i vei
Hensikten med samlingen er å bevare arkadespillene i et historisk perspektiv.

Derfor kan du også finne en rekke bonusopplysninger om spillene, for eksempel hvordan det spilles eller hvilket år det ble publisert.

Hvordan internett Archive har fått rettighetene til de mange spillene blir ikke nevnt med et ord, men organisasjonen blir vanligvis betraktet som et seriøst prosjekt som neppe ville publisere uten tillatelse.

Tjenesten er for øvrig skreddersydd til Firefox, den fungerer antakeligvis best på Mozillas nettleser.

Et nostalgisk gjensyn med Indiana Jones and The Temple of Doom fra 1985:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB