MasterCard med integrert fingeravtrykk sensor


Trond Eilertsen
Publisert 17. november 2014, kl. 16:59

MasterCard tester for tiden et kontaktløst betalingskort med innebygget fingeravtrykksleser. Det betyr at du ikke lenger vil være avhengig av å logge deg inn med egen PIN-kode når du skal foreta en betaling.

Prototypen ble vist og demonstrert i London nylig sammen med det norske selskapet Zwipe som har utviklet fingeravtrykksleseren.

Det kontaktløse betalingskortet har en integrert fingeravtrykkssensor som er i stand til å lagre kortholderens biometriske data. Disse dataene oppbevares bare på kortet, ikke i noen ekstern database.

Kortet er også utstyr med en EMV-brikke som brukes i europeiske betalingskort i stedet for magnetstripen for å øke sikkerheten – i tillegg til en MasterCard-applikasjon som tillater kontaktløse betalingstransaksjoner.

Prototypen som ble vist frem under lanseringen er tykkere enn et vanlig betalingskort på grunn av at den er utstyrt med et batteri. Zwipe opplyser at de har som intensjon å eliminere behovet for batteri ved å laste opp energi fra kontaktløse betalingsterminaler. De arbeider for tiden med en ny modell som er planlagt lansert i 2015. Det nye kortet vil være like tynt som andre standard betalingskort.

Takket være den innebygde teknologien som gjenkjenner fingeravtrykket ditt, har Zwipe-kortet ingen begrensninger med hensyn til kontaktløs betaling, hevder selskapet. Andre kontaktløse kort har en øvre beløpsgrense på 150 til 200 kroner.

Sparebanken DIN har allerede testet kortet fra Zwipe og planlegger å kunne tilby biometrisk autorisasjon og kontaktløs betaling for alle sine kort, opplyser banken.

MasterCard ønsker at kortholderne skal bli i stand til å identifisere seg selv uten bruk av passord eller PIN-koder. Biometrisk identifikasjon og autorisasjon vil bidra til dette, samtidig som kortet er enkelt å bruke uten å gi avkall på sikkerheten.

Enda raskere ute enn Zwipe med å lansere tilsvarende fingeravtrykks-gjenkjenning og kontaktløs betaling, er imidlertid Apple. Selskapet lanserer Apple Pay i oktober sammen med sin oppdatering av softwaren til iOS 8.1.

fingeravtryykk-mastercard

Når Apple Pay lanseres, har de mer enn 500 banker med på laget

Da Apple first demonstrerte sitt Apple Pay betalingssystem, lovte de at systemet ville være en del av en ny softwareoppdatering i løpet av oktober. Apple Pay lanseres samtidig med oppgraderingen til iOS 8.1. Alle eiere av iPhone 6 og iPhone 6+ vil da få med Apple Pay på kjøpet.

Apple har samarbeidet med American Express, Mastercard og Visa for å kunne bli i stand til å kople disse selskapenes kredittkort til Apple Pay. På denne måten kan du ganske enkelt bruke iPhone i utvalgte butikker – foreløpig bare i USA. I tillegg har Apple nå lagt til 500 banker i sin betalingstjeneste.

Apple Pay bruker en kombinasjon av Touch ID fingeravtrykks-sensor og en innebygd NFC brikke i iPhone 6 og iPhone 6+. Dette tillater brukerne å berøre en sensor i butikken og bekrefte betalingen med Touch ID. Utviklere vil få muligheten for å trekke fordeler av Apple Pay for å integrere systemet i sine egne apper, og dette gjør det igjen mulig for iPhone-brukere å velge Apple Pay som betalingsmetode innenfor en app, og så bekrefte gjennom å bruke Touch ID.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB