Parrot Rolling Spider – Store barn, små gleder


Trond Eilertsen
Publisert 5. desember 2014, kl. 23:17

Selskapet Parrot har nylig lansert Bluetooth-dronen Parrot Rolling Spider, som kan manøvreres fra mobiltelefonen din. Med sine knappe 55 gram, lommestørrelse og avtakbare dempende hjul er den perfekt for innendørsflyvning.

Selv om den markedsføres som et leketøy med sine klistremerker og selfie-funksjoner, er det et ganske lunefullt sådan. For det første er prisen relativt høy, men den kan også være vanskelig å manøvrere for et barn. De innebygde sensorene er et tveegget sverd. Det gjør den vanskeligere å styre fordi den hele tiden kalibrerer mot hva sensorene tar opp, men den samme egenskapen lar den henge i løse luften, noe som er utmerket for fotografering og gir en følelse av mestring fra første stund.

Du må regne med å bruke mye tid innimellom flyvningene på å lade batteriene. Litiumbatteriene som følger med kan bare gi deg rundt 8 minutter med luftige eventyr før du må lade dem igjen i opptil 1.5 time.

Dronen kommer heller ikke med reservedeler, så hvis ulykken først er ute kan det bli en kostbar affære å få den i luften igjen. Dronen tåler derimot en trøkk. Alle de sensitive delene er bygd inne i den solide kroppen og ingen av ledningene er synlige.

Parrot Rolling Spider-2

BØ!!!

For å kunne styre den fra mobilen må du laste ned en app som heter Freeflight 3. Denne er relativt enkel i bruk, selv om den bakenforliggende softwaren er svært kompleks. Takket være bruken av avanserte teknologier sørger den for at du kan fly som en proff (nesten) fra første stund, om du har litt tålmodighet til å bli vant med selve styringen.

Ved hjelp av BLE (Bluetooth Low Energy) teknologi snakker dronen med telefonen din under hele flyopplevelsen og sørger for stødig respons mellom de to. Det anbefales at du ikke gir for mange kommandoer på rad, men heller manøvrerer i en jevn rytme, med små pauser innimellom hver. Blir du for ivrig, kan du fort miste kontrollen over dronen, siden signalene ikke rekker å nå frem før du har endret kurs igjen.

Parrot Rolling Spider er en smart liten sak som fort blir verdt prislappen. Inne i dronen kan du finne et fullstendig Linux system som styrer myriaden av sensorer på en måte som er så kompleks, at de fleste andre flyvende roboter faller helt i skyggen.

Man kan også gå inn på det ennå ikke fullstendig utnyttede potensialet denne hardwaren har. Det er bare snakk om tid før hackere verden over gir denne lille morosaken superkrefter. I mellomtiden er den mer enn god nok til å gi store og små med en pilot i magen en fantastisk flyopplevelse.

Parrot Rolling Spider

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB