Sko som snører seg selv på Kickstarter


Trond Eilertsen
Publisert 3. januar 2015, kl. 23:24

Powerlace Technology, et lite canadisk firma, krever 650,000 canadiske dollar, eller nesten 4 millioner norske kroner til produksjon av selvsnørende sko. De etterlyser dette via plattformen Kickstarter, kjent for sine kampanjer der publikum er med å støtter prosjektene. Crowdfunding, som det kalles, har gjort det mulig å realisere mange produkter som sannsynligvis aldri ville sett dagens lys uten denne typen støtte.

Med en viss «Tilbake til Fremtiden» inspirert oppfinnelse har det lille selskapet på fem personer fra Quebec i Canada fått stor oppmerksomhet verden over. De har brukt sju år på å utvikle produktet sitt, men er sikre på at de sitter på en gullgruve. De mener at dette er produktet du ikke visste at du behøvde før du har prøvd det – og da er det ingen vei tilbake.

Du tar på deg skoen på vanlig måte, men ved å legge tyngden på hælen aktiveres tilstrammingen av lissene før de sikres. Deretter blir den samme funksjonen deaktivert, slik at du ikke ved et uhell strammer til ytterligere eller slipper løs lissene. Når du så skal ta av deg skoen, presser du mot en liten bryter på utsiden av skoen og lissene løsner. Det er ikke så lett å se hvor mye plass denne bryteren tar, men tidligere forsøk på å kopiere McFly skoene fra andre designere har resultert i bulkete og uhåndterlige fottøy. Lissene ser ut som vanlige skolisser på utsiden, men under nylonovertrekket er de forsterket med stål for å kunne tåle å bli strammet gjentatte ganger uten å ryke.

For øyeblikket er skoene kun tilgjengelige i størrelsene 40-46, noe som gjør at det sannsynligvis er flest menn som lar seg rive med av oppfinnelsen. Om Powerlace Technology mottar den støtten de behøver for å starte masseproduksjon kan skoene bli tilgjengelige for shipping fra mai 2015 for rundt 1200 kroner.

Det gjenstår å se om de rekker å komme i gang før Nike, da sportsgiganten også har planlagt en lansering av selvsnørende sko i 2015, en vaskekte kopi av skoene til Michael J. Fox i de kjente «Tilbake til Fremtiden» filmene.

Hvem blir først ut av startgropen?

https://www.youtube.com/watch?v=guL5_rDjZic

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB