Kule oppsett med flere skjermer


Trond Eilertsen
Publisert 12. juli 2015, kl. 13:00

Det blir stadig mer vanlig å sette opp kule skjermløsninger på hjemmekontoret sitt. Er du en av dem som liker å tilbringe fritiden foran PCen eller laptopen er sjansen stor for at du kunne dratt fordel av et rått oppsett med to eller flere skjermer.

Tre sammenkoblede skjermer
Tre sammenkoblede skjermer

Med dagens priser er det fullt mulig å kjøpe to-tre skjermer for et par tusenlapper hos mange norske nettbutikker. Bare husk på at du også må ha et grafikkort som støtter minst to skjermer – det finner du enkelt ut ved å sjekke om du har flere utganger på datamaskinen din. En eller flere HDMI eller Mini-HDMI, DisplayPort eller Mini-DisplayPort, DVI eller god gammeldags VGA er som regel et godt tegn på at du kan bruke flere skjermer. Hvis du bare har en er det fortsatt håp, for flere grafikkort støtter nemlig at man bruker en videosplitter til å dele opp skjermsignalet. Det vil nok fungere tilfredsstillende for vanlig bruk, men kan bli litt oppstykket dersom du skal spille krevende spill.

Flere spill tilrettelagt for flerskjermsspilling

Full oversikt over aksjemarkedet
Full oversikt over aksjemarkedet
Bedre plass til flere pokerbord
Bedre plass til flere pokerbord

Fram til nå har det stort sett vært hobbytradere og pokerspillere som trenger full oversikt over aksjemarkedene og pokerbordene som har sett behovet for mer enn en skjerm, men nå blir stadig flere spill tilpasset flere skjermer. Det gir spillopplevelsen en helt annen dimensjon enn tidligere, og hvis du sliter med å se fiendene dine i skytespill, så blir det enda enklere med to eller tre skjermer!

Fantastisk oppsett med fem skjermer på høykant!
Fantastisk oppsett med fem skjermer på høykant!

Hvis du har lyst til å sjekke ut om favorittspillet ditt er tilpasset, kan du sjekke denne databasen hos Wide Screen Gaming Forum. Om du ikke finner det der, betyr det nødvendigvis ikke at det ikke vil fungere, bare at det ikke er optimalisert.

Mange gode spill blir fantastiske når man får større skjermer – du har kanskje prøvd et eller flere spill på Xbox, PlayStation eller Nintendo Wii på en TV på 40-50-60 tommer? Forestill deg at du måtte spille det samme spillet på en liten PC-skjerm på 20 tommer – neppe samme opplevelsen, eller hva? Du vil garantert få en aha-opplevelse når du setter deg ned foran et flerskjermsoppsett og begynner å spille!

Bilspill på fem skjermer
Bilspill på fem skjermer

Slik konfigurerer du PCen din

Når du har fått på plass to eller flere skjermer og koblet dem på grafikkortet ditt, må du gjøre de nødvendige justeringene i innstillingene dine før du er klar.

Da skal alt være klart for å nyte en ny og fantastisk spillopplevelse på flere skjermer!

Med tre skjermer
Med tre skjermer

Anbefalte skjermer

Det kan være vanskelig å vite nøyaktig hvilke skjermer du skal gå for, men det viktigste er at de støtter en god oppløsning, helst 1920 x 1200 piksler. Det gir den beste kvaliteten og størrelsen når du skal spille med flere skjermer.

Det trenger heller ikke koste deg skjorta – hvis du følger med på gode tilbud fra de store aktørene som Komplett og Elkjøp får du ofte en god 22”-24” skjerm for en tusenlapp. Da blir det ikke et overkommelig beløp du må ut med for å komme i gang med flere skjermer, og du kan ende opp med noe sånn som dette!

Seks skjermer på en Mac
Seks skjermer på en Mac

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: