KinoSpill – et interaktivt spill på kino


Trond Eilertsen
Publisert 22. september 2016, kl. 11:04

kinospillNorske kinogjengere kan belage seg på mer «utenomaktiviteter» på kino.

I tillegg til reklame før filmen skal norske kinogjengerne aktiveres med interaktivt spill i kinosalen. Nordisk Film-selskapet Media Direct Norge (MDN) lanserer denne uken KinoSpill og ønsker med dette spill og spenning i kinosalen før reklame- og spillefilm.

KinoSpill skal ta 4 minutter fra lokalreklametiden. Dette betyr at besøkende som bare vil se film fortsatt ikke behøver å møte opp til tidspunktet filmen er satt opp på, ti minutter senere kan være en grei tommelfingerregel, da får man slutten av reklamen og tid til å sette seg før filmen begynner.

Det er premier på hver visning til den ene person som vinner, og de starter med et Coca-Cola spill og derfor er premien her fra Coca-Cola. I familiefilmer har de et annet KinoSpill som er en familie/barne filmquiz. Her er det Nordisk Film og Media Direct som er avsender og her kan man vinne kinobilletter ved hver filmvisning.

Det ligger i kortene at spillene skal fungere som reklame for produkter eller tjenester, det gjenstår å se hvordan budskapene frembringes.

I første omgang vil KinoSpill bli lansert på Nordisk Films kinoer i Oslo, Kristiansand, Tønsberg og i Drammen. Spillet vil fra og med oktober være tilgjengelig i 45 kinosaler.

-Men dette er bare en begynnelse. Vi har planer om å satse på KinoSpill i alle Nordisk Films kinoer, sier Ronny Lieblein, administrerende direktør i Media Direct Norge.

Adm. dir. Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino ser frem til KinoSpill i kinosalene.

-Dette gleder vi oss til, og jeg tror dette er en fin måte å engasjere kinopublikummet ytterligere på. Vi har sett at KinoSpill er blitt en stor suksess i Danmark. Jeg tror det blir en vel så stor suksess i Norge. Vi starter med fire kino-byer – også gleder vi oss til fortsettelsen, sier Jannicke Haugen.

Kort fortalt kan man spille KinoSpill ved å laste ned en app. Via Facebook-innlogging kan kinogjengerne spille/konkurrere mot hverandre – og vinne premier fra ulike sponsorer. Spillets utvikling kan ses på storskjermen og spilles fra mobilen.

Spill-sekvensen vil vare i 4 minutter før reklamen settes i gang på kinolerretet. Her vil utviklingen i spillet kunne ses – samt ajourføring om hvem som leder og vinner.

-Vi vet at kino er et primærmedium hvor folk har fokus på skjermen. Nå ønsker vi å skape mer kommunikasjon og interaksjon. Kinoforestillingen skaper stadig nye merverdier, ikke bare selve filmen samt reklamen foran. Nå satser vi for fullt på spill, sier Ronny Lieblein i Media Direct Norge.

Konseptet er prøvd ut i Danmark med stort hell. Derfor satser Media Direct og Nordisk Film også her til lands.

– Det er blitt en del av kinoopplevelsen for danskene. Det skaper interaksjon og engasjement blant kinogjengerne, sier Ronny Lieblein.

I Danmark er KinoSpill-appen lastet ned mer enn 500 000 ganger siden oppstarten i september 2013. På det meste har det vært 35 000 spillere på en måned. I snitt er det kåret 2 500 vinnere per måned. Sterke merkevarer som SAS, McDonalds, Nescafé og Coca-Cola har valgt KinoSpill som kommunikasjon med og mot sine respektive målgrupper, med relevante premier til heldige vinnere.

-Og det er Coca-Cola som er først ut i Norge til å satse på KinoSpill. Vinnerne i kinosalen vil kunne få premier på mobilen eller i tilknytning til kinosalen, sier seniorrådgiver Gunnar Holm-Lintermann i MDN.

Reklamemarkedet for kategorien kino har hatt et voldsomt oppsving i Norge de siste årene. Etter årets åtte første måneder er reklamemarkedet for kino opp 47 prosent, ifølge Mediebyråforeningen, og det i et totalmarked som hadde en tilbakegang på 3,9 prosent. I fjor vokste kinoreklamemarkedet i Norge med 5,8 prosent, i henhold til IRMs reklame-tall. Det skjedde i et totalt reklamemarked som ble redusert med 2,3 prosent.

-Vi er fornøyde med utviklingen i reklamemarkedet på kino. Stadig flere annonsører ser at kino fungerer som reklamebærer. Vi har hatt en pen vekst i antall solgte billetter i år – og vi har attraktive målgrupper og et oppmerksomt publikum. Med KinoSpill håper vi på en ytterligere vekst i reklamemarkedet, sier Ronny Lieblein.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB