Verdens første snus…


Trond Eilertsen
Publisert 10. april 2017, kl. 15:53

Snus er et tobakksprodukt som inneholder nikotin. Den opprinnelige snusen var tørr, og ble brukt som sniffesnus (i dag kalt snuff), og ble som sagt sniffet opp i nesen.

Dagens fuktige snus, består av finmalt tobakk, som behandles med saltoppløsning og natriumkarbonat, og deretter enten gjæret eller pasteurisert gjennom varmeprosessene. Videre i prosessen, smakstilsetter man aromaer i henhold til produsentens krav. Fuktig snus, er ment for oral anvendelse, og er ikke helt ulik skråtobakk.

I dag er det en endeløs rekke av snusalternativer. Den siste snusnyheten er Epok, der produsenten har utviklet en hvit tobakk, som ikke missfarger tennene, samt at den er produsert på en miljøvennlig måte.

Snus er beregnet for oral bruk, der man plasserer den under leppen, hvor nikotinet blir absorbert av kroppen og transporteres via blodet. Snus er generelt ansett av flere forskere – som et mindre farlig alternativ til tobakksrøking. Dette har ført til at noen brukere har gått over fra å røyke sigaretter, til å bruke snus.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB