Hjelp til jobbsøknaden


Trond Eilertsen
Publisert 26. februar 2018, kl. 10:11

Fordeler og ulemper med å få hjelp til jobbsøknaden

Det er viktig med en jobbsøknad som driver leseren. Man glemmer kanskje fort at man er en av flere hundre kandidater. I en stor bunke med så mange jobbsøknader, kan det lett hende at man faller utenfor, selv om man har nok av kvaliteter til å fylle den utlyste stillingen.

Det fins mange måter å få hjelp til en jobbsøknad i dag, selv om fortsatt de fleste anvender de gamle metodene som man finner på skolebenken. Men det å få noen eksterne eksperter til å ta hele jobben for deg, er det ikke alle som har tenkt på.

På jobbsøknader.no fant vi nyttige tips vi har tatt med oss. Her i denne artiklen skal vi se på noen fordeler og ulemper med å få hjelp til jobbsøknaden.

Fordeler

Det fins mange som har gjort feilene du sannsynligvis har gjort eller kommer til å gjøre. Disse kan hjelpe deg med å unngå å gjøre disse feilene. Det er ting som for eksempel å bruke fonter som Comic Sans eller Chalkduster. Det kan alltid være smart å ha en mal.

Disse malene kan gi en god pekepinn på hvordan jobbsøknaden bør se ut, men nok en gang er det viktig å ikke bli en av dem som følger strømmen. En mal gir deg innsikt i at en jobbsøknad bør ha en innledning som er kort og rett på sak.

Deretter bør man komme til hvorfor bedriften kan ha bruk for kompetansen deres. Husk at ofte søker man en stilling som ikke helt fyller kravene, og det er her man skal komme med opplysninger som løfter opp kompetansen man har.

Det er vanligere å bruke en mal for CV, men om man er smart, leter man på internett etter jobbsøknader som har gitt jobb. Det er her viktig å forstå spillet i arbeidsmiljøet. Ikke kopier direkte fra en jobbsøknad for en jobb som servitør om man har tenkt å bli direktør, eller omvendt.

Det å få hjelp kan gjøre at man klarer å sette fokus på viktige ting man kanskje ikke så som en egenskap eller positiv mulighet. Hjelp kan i denne sammenheng være å ekstern rådgiver eller rett og slett en samtalepartner.

Ulemper

Dersom man velger å sette bort hele skrivingen av jobbsøknad kan det hende at noe av det viktige innholdet forsvinner eller blir tolket feil. Man gir tross alt fra seg informasjon om en liten del av livet sitt, som noen utenforstående skal tolke. Selv om de skriver fantastisk med mulighet å komme på intervju, kan det jo bli vanskelig å stå for alle positive trekk som har blitt ramset opp.

Dersom man ikke setter seg inn i jobbsøknaden, kan det hende man går glipp av viktig informasjon som man blir konfrontert med i intervjuet. Når man setter bort alt arbeidet kan man ikke påvirke utfallet, om man ikke så velger å gjøre arbeidet om igjen på egenhånd.

Man mister kanskje noe av personligheten i jobbsøknaden om man velger å sette bort arbeidet med den, og kanskje blir fokuset satt feil. Det er derfor en del fallgruver man kan komme bort i. Det betyr jo ikke at man ikke kan velge å endre jobbsøknaden selv slik at den passer inn med hvordan du selv ser på deg selv.

Men alle disse ulempene kan man selvfølgelig unngå ved å godkjenne og finlese søknaden til slutt. Så endre om man føler for det.

Så hva velger du?

Som artikkelen viser er det både fordeler og ulemper ved å sette noen til å skrive jobbsøknaden for deg. Men har du bestemt deg for å benytte deg av tilbudet, fins det flere aktører på nett som kan hjelpe deg.

Vi fant jobbsøknader.no som både skriver jobbsøknaden og setter opp CV. Betalingen er en god investering både fordi du garantert vil få bedre resultater og bli sendt til intervju, og dessuten kan du bruke tiden på å tjene penger og finne nye jobber.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB