Nye trådløse funksjoner til smarthus


Trond Eilertsen
Publisert 21. april 2018, kl. 14:33

Eaton lanserer fem nye startpakker for styring av lys, solskjerming og ventilasjon i smarthuset. Med Go Wireless slipper man ledningskrøll, og systemet er enkelt å installere for elektrikeren.

Eaton oppgraderer sitt xComfort-system med nye smarte funksjoner for de trådløse bryterne. GoWireless består av flere forhåndsprogrammerte løsninger som gir enklere og raskere installasjon av styring for belysning, solskjerming og ventilasjon. Disse produktene kommer nå som startpakker som gir enklere innføring av smarthusteknologi i de rommene som hjemmets eier ønsker.

De fem nye startpakkene er:

  • GoWireless Switch All: Trådløs bryter til å skru av- eller på lys i alle rom som er programmert inn. Pakken kommer med en 10A bryteaktuator.
  • GoWireless Second Switch: Bryter og 10A bryteaktuator for lysstyring med binærinngang for å bruke konvensjonell bryter sammen med trådløs bryter som endevender-funksjon
  • GoWireless Dim All: Trådløs bryter og 250W universal dimmeaktuator for lysstyring
  • GoWireless Shading: Trådløs bryter og persienneaktuator for 230V solskjerming
  • GoWireless Ventilation: Trådløs bryter og aktuator med tre forskjellige hastighetstrinn for regulering av ventilasjon

– Startpakkene gjør det enklere å sikre at huset blir smartere. De som allerede har smarthus kan nå enkelt utvide med flere funksjoner, og terskelen blir lavere for de som ønsker å komme i gang med bedre styring av hjemmet, sier Øystein Engebretsen som er ansvarlig for Eatons smarthusløsninger.

Eaton xComfort er det mest utbredte systemet for smarthus i Norge med over 3000 godkjente installatører over hele landet. Systemet har hatt suksess fordi det er enkelt å bruke, og fordi man raskt kan oppgradere boligen til smarthus. I GoWireless systemet kommer hver pakke med en forhåndsprogrammert aktuator og en trådløs trykknapp. Den tidsbesparende installasjonen uten boring og ekstra kabling gjør at elektrikeren kan installere enda flere prosjekter på kortere tid. Enhetene kan monteres på alle overflater, også glass.

– Dette gjør at man kan ta de valgene som er estetisk best for hjemmet, enten man foretrekker å skjule bryterne eller skille seg ut ved å ha de på glassoverflater. Vi tror mange huseiere også er glade for å slippe skjemmende ledninger, sier Engebretsen.

De nye produktene inngår i Eatons helhetlige xComfort-system, slik at det er enkelt å utvide etter behovene og ønskene i hjemmet.

– Fordi installatøren slipper å trekke kabler kan fokus rettes mot å bruke systemet til å skape de beste funksjonene og riktigste løsningene for hjemmet. Dette gir en mer positiv opplevelse for installatør, og et bedre resultat for kunden, sier Engebretsen.

GoWireless-pakkene kan utvides med ekstra funksjoner som tidsstyring, sensorer og appstyring. De trådløse trykknappene kan kombineres med 55mm rammer fra mange produsenter og dermed lett tilpasses ønsket design.

Smarthusløsninger er en samlebetegnelse på teknologi som styrer alt fra lys, varme, solskjerming, vann og elektriske apparater i boligen. Et styringssystem sørger for at all funksjonalitet styres fra samme enhet – for eksempel et panel på veggen eller en mobiltelefon.

– Elektrikeren er spesialisten, og i tillegg til en trygg installasjon kan du som boligeier få gode råd rundt hvilken løsning som dekker behovene dine best. Mange kunder blir i tillegg overrasket over hvor raskt det går å sette opp en smarthusløsning når man bruker fagfolk, sier Engebretsen.

Dette er smarthus
Smarthusteknologi er smart styring av eksempelvis belysning, oppvarming, solskjerming, klimaanlegg og sikkerhet. Ved hjelp av et kontrollsystem kan boligeiere enkelt holde oversikt over boligens smarte funksjoner, og sette huset i ulike modus, som hjemme, borte eller bortreist. Man kan for eksempel se hvor mange vinduer som står åpne og hvor mange lyskilder som er på. Man kan også holde øye med energiforbruk og eventuelle overvåkningskamera, oppdage eventuelle vannlekkasjer og overvåke strømtilførsel til temperatursensitive enheter, som for eksempel kjøleskap og jacuzzi.

 

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på USD 20,4 milliarder i 2017. Eaton leverer energieffektive løsninger, som hjelper våre kunder med å håndtere elektrisk, hydraulisk og mekanisk kraft på en effektiv, sikker og bærekraftig måte. Eaton er dedikert til å forbedre livskvaliteten og miljøet gjennom bruk av strømstyringsteknologier og -tjenester. Eaton har ca. 96.000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. Besøk www.eaton.no for mer informasjon.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB