Lastpass – enklere blir det ikke!


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. oktober 2009, kl. 17:17

Etterhvert som vi registrerer oss som brukere av diverse nettsider blir det fort mange brukerkontoer å holde styr på. Det går som regel greit når man bruker samme passord på alle disse stedene, men hva om du har brukt forskjellige passord på alle av dem? Da installerer du Lastpass.

Personlig slet jeg meg nesten ihjel av å huske på brukernavnet til e-posten min, brukernavnet på TV2 Sumo, passordet til et forum jeg registrerte meg på for lenge siden og all den slags brukerinformasjon man må skrive inn for å logge på diverse nettsteder. Derfor startet jeg søket etter noe som kunne forenkle dette, og det var da jeg fant Lastpass.

Lastpass er kort sagt et tillegg til Internet Explorer og Firefox, Safari og Chrome. Tjenesten finnes for både Mac og Windows. Laspass gir deg muligheten til å bruke kun ett passord for å logge på alle de nettstedene du har registrert deg på. Hvis du vil, trenger du ikke å skrive inn det passordet engang , men det er anbefalt med tanke på sikkerhet Med Lastpass er alt du trenger et masterpassord.

Du velger selv om du vil generere dette passordet selv, eller om Lastpass skal gjøre det for deg. Sistnevnte er for deg som er bekymret som sikkerheten, i følge dem selv bruker Laspass samme sikkerhetsmetode som USAs “top secret documents”. Uansett, Lastpass forenkler hverdagen foran PCen ganske kraftig, samtidig som den sparer deg for mye tid. Lastpass kan også fylle inn skjema for deg, noe som sparer deg for mye tid.

Installasjon

Vi starter med å laste ned Laspass, og dette gjør vi her. Installasjonen er ganske rett fram og lar deg opprette en bruker for selve Lastpass. Når installasjonen er ferdig er det bare å sette i gang med å sette opp Lastpass. Det du kan starte med er å logge på et nettsted som krever brukernavn og passord. Første gangen må du skrive det inn, men det blir med denne ene gangen. For når du har skrevet inn brukernavn og passord på den siden du skal logge på, vil Lastpass be deg om du vil lagre denne siden. Du kan da velge om du vil lagre den, eller om du ikke vil at denne skal være med i ditt “arkiv” av lagrede sider. Dersom du velger å lagre det vil du slippe å skrive inn brukernavnet og passordet.  Du kan også velge at du må skrive inn ditt masterpassord for å logge på. Dette anbefales sterkt, da dette øker sikkerheten betydelig.

Det er bare noen enkle steg som må utføres for å intallere Lastpass. (ill. Bitnett Teknologia)

Det er bare noen enkle steg som må utføres for å intallere Lastpass. (ill. Bitnett Teknologia)

Oppsummering

Vi kan trygt anbefale dere Lastpass dersom dere ikke er lysten på å huske 40 passord. Har du vært så lur at du har laget samme brukernavn og passord på alle sidene er jo problemet ute av verden fra før, så da er ikke Laspass nødvendig. Men for dere alle andre som er like klumsete som meg, ta en titt på Lastpass.

Det er helt gratis, men betaler du noen slanter får du mer ut av Lastpass. Med en premium-versjon slipper du blant annet reklame, og du får muligheten til å bruke Lastpass for smarttelefonen Blackberry. Kjapp og bedre support er også med i pakken.

Lastpass finner du på denne siden: https://lastpass.com/

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB