Få 3D-skrivebord med Bumptop


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. desember 2009, kl. 11:59

BumpTop

BumpTop gir deg et litt annerledes skrivebord.

Det er lenge siden vi skrev om BumpTop, og den gang vi først omtalte det var det i en svært lukket beta. Vi hadde da invitasjoner vi delte ut, men nå trenger man ikke invitasjon lenger. BumpTop er ute av beta,  erklært stabil, og skrivende stund i versjon 1.50.

Bare så det er sagt: BumpTop er på ingen måte et veldig nyttig program, men det tror jeg heller ikke er meningen. Det er imdlertid en fryd å se på, og 3D-funksjonalitet på skrivebordet vil vel alle ha, eller?

Kast ikonene rundt på skrivebordet

BumpTop er kort og greit et program som forvandler hele skrivebordet ditt i Windows. Fra å ha et tradisjonelt 2D-skrivebord, får du med BumpTop noe helt annet. Hele skrivebordet vil bli et stort 3D-rom med vegger, både til venstre, høyre og øverst. Du kan kaste ikoner veggimellom og slenge ikonene opp på veggen, slik at det henger akkurat som et bilde.  For å markere ikoner tegner du rundt ikonene, og man få da opp flere valg. Du kan for eksempel velge å gjøre ikonene større, mindre, samle ikonene i en «bok» som du kan bla mellom, sortere ikonene etter filtype, og dermed få et ryddigere skrivebord, og mye mye mer.

En ting som er veldig bra med BumpTop er at du kan installere temaer som forandrer utseende på BumTop. Det finnes mange slike temaer, og du kan finne dette her. Er du usikker på hvordan du installerer dem, ta en titt her.

Se video av Bumptop  under.

Min erfaring jeg fikk da jeg testet BumpTop i januar 2009, var at det var svært ressurskrevende. I tillegg hadde programmet problemer med en rekke grafikkort, og det hakket og var tregt hos mange. Nå som BumpTop snart er 1 år, ser jeg virkelig forbedringen. Programmet har blitt mye mindre ressurskrevende, noe som er svært viktig. Jeg liker BumpTop, men som mange andre sikkert er enig i, er ikke BumTop noe du har installert i flere måneder i strekk. Man kan fort bli lei, og dermed gå tilbake til det originale 2D-skrivebordet. Når det er sagt, er BumTop veldig morsomt og underholdene (i starten), og anbefaler dere å sjekke ut programmet.

Bumptop er som sagt tilgjengelig for alle, men foreløpig kun for Windows. Programmet kan lastes ned her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB