Gode Firefox-tillegg: del 2


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. desember 2009, kl. 17:53

Firefox-artikkel

I del 2 av vår Firefox-tillegg-guide viser vi deg flere gode og nyttige utvidelser.

Hvis du ikke har lest vår første del av artikkelserien kan du gjøre det ved å klikke her.

Alle tillegg som vi nevner her kan lastes ned fra https://addons.mozilla.org/

Read it Later

Dette er en nyttig utvidelse som lar deg lagre nettsteder du vil besøke senere. F. eks om du ser en artikkel her på teknologia.no kan du velge “Read it later” i stedet for å lagre den i bokmerker for å lese den senere.

read-it-later-firefox-extension1

Å lagre en spesiell side som du vil besøke senere er enkelt og kjapt i Read it Later. I stedet for å lagre det som et bokmerke som roter det til, kan du heller lagre midlertidig. En annen fordel er at du også kan lese disse selv om du ikke har nettilgang. Read it Later har også en RSS-funksjon som lar deg abonnere på en RSS-strøm fra en nettside. Har du Read it Later installert på flere maskiner kan du også synkronisere dem opp i mot hverandre.

Read it Later finner du her: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/7661

TwitterBar

twitterbar

Twitter er en veldig populær tjeneste nå om dagen. Twitter blir blant annet bruk som markedsføring og kjendiser er noen av de som tvitrer, som det så fint heter på norsk. Tjenesten som lar deg oppdatere statusen din med kun 140 tegn har også skaffet seg veldig mange brukere. Uhyre mange applikasjoner er laget for å styre Twitter uten å engang besøke twitter.com.

En av dem er TwitterBar. Dette er et nett lite tillegg til Firefox som lar deg oppdatere Twitter, rett fra adresselinjen! Etter at tillegget er installert legger det seg et lite Twitter-ikon ved siden av adressefeltet. Det er så enkelt som å skrive inn meldingen inn i adressefeltet og deretter trykke på Twitter-ikonet. Statusen på Twitter vil da bli oppdatert. Dette er også kjekt da du kan besøke en side og kun trykke på Twitter-ikonet for å poste en oppdatering med den URLen du var på.

TwitterBar finner du her: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4664

Video DownloadHelper

Last ned Youtube og DailyMotion-filmer enkelt med Video DownloadHelper!

DownloadHelper

Med dette tillegget blir nedlasting av videosnutter mye enklere. Besøk Youtube, DailyMotion og mange andre lignende sider og enkelt last ned klippene du ser. Etter at tillegget er installert vil et lite ikon dukke opp i Firefox og dette ikonet blir animert når du besøker en side som har enten video, bilder eller lyd tigjengelig. Da er det bare å laste ned det du vil, siden Video DownloadHelper lister opp det du kan laste ned.

Last ned tillegget her: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006

Undo Closed Tabs Button

Du har garantert opplevd å lukke faner ved et uhell, for deretter å ikke finne dem igjen. Det er i skrivende stund mulig å gjenopprette fanene via ->Historie->Nylig lukkede faner. Jeg vil påstå at det er bedre med ”Undo Closed Tabs Button”.

pref-screen

Ikke det at det er så vanskelig for brukere å gjøre det via ->Nylig lukkede faner, men poenget med dette tillegget er at man kan gjenopprette faner ved hjelp av en tastekombinasjon, nemlig CTRL+SHIFT+Z. Trykker du denne kominasjonen èn gang vil den siste lukkede fane bli gjenopprettet. Trykker du 2 ganger vil den nest siste bli det osv.

Du kan laste ned dette tillegger herfra: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3082

SiteLauncher

SiteLaucher gir deg enkelt tilgang til dine favorittnettsteder kun ved hjelp av tastaturet. Man bruker en tastatursnarvei for å åpne “the launcher” for deretter å bruke enda en snarvei for å gå til et gitt nettsted. Hørtes komplisert ut? Det er ikke så veldig vanskelig. La oss komme med et eksempel. Jeg har lagt til Youtube over mine favorittnettsted. Da kan jeg trykke Ctrl+Space. Da vil jeg få opp selve grensesnittet. Her vil jeg da se Youtube på min liste. Da kan jeg enkelt trykke på Youtube-ikonet og bli ført til Youtube.com

site-launcher-740770

Denne utvidelsen er likevel på sitt beste når man har laget en tastatursnarvei som fører man direkte til siden. Har man definert en spesiell tastekombinasjon kan man enkelt trykke ALT+SKIFT+TAST for å komme til den aktuelle siden. For eksempel hvis jeg hadde valg at “Y” skulle være snatveien til Youtube hadde jeg bare trengt å trykke ALT+SKIFT+Y. Jeg ville da kommet til Youtube med det samme.

SiteLauncher finner du her: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10127

Siste del av denne artikkelserien kommer om ikke så alt for lenge,  så følg med.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB