Planet 51


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. januar 2010, kl. 21:22

Lem er en 16 år gammel gutt som bor på Planet 51. Han lever i en rolig og forutsigbar tilværelse, kun avbrutt av enkelte ungdomsproblemer. Nå har han fått seg jobb ved byens planetarium, og alt ser ut til å være i den skjønneste orden.

Plutselig blir den hyggelige byen rammet av noe uforutsigbart. Ned fra himmelen daler en flyvende tallerken, og ut av den stiger en stor, hvit skikkelse. Alle på Planet 51 har lært at romvesener vil komme å ta over planeten. De vil spise hjernene deres, og det er derfor ikke rart at det raskt oppstår panikk. Romvesenet løper raskt avgårde, og en intens begynner. Byen er full av militærfolk, og i spissen går General Grawl, en stor, skummel og trangsynt mann.

Til tross for all utroligheten i byen, så drar Lem på jobb. Han står og vasker i foajeen da oppdager han at noen gjemmer seg i mørket, og plutselig står han ansikt til ansikt med romvesenet. Begge to ser ut til å bli livredde, og det blir mye hyling og løping. Til slutt mister romvesenet hjelmen sin, og foran Lem står Chuck Barker, en astronaut fra Jorden. Han forteller Lem at han må tilbake til romskipet sitt, slik at han kan komme seg tilbake til Jorden. Han ber Lem om hjelp, og som den gode grønne gutten Lem er, velger han å hjelpe Chuck. Dette kan føre til store problemer for de involverte.

Planet 51 har en bra historie. Likevel blir den til tider litt for stressende; det blir for mye som foregår på samme tid. Lem imponerer ikke, og hans karakter er ikke sterk nok til å dra filmen. Likevel er det morsomt å se sammenligningene mellom Planet 51 og Jorden utseendemessig. De har flyvende biler og hunder som tisser etsende syre. Ellers er de ganske like oss, og Planet 51 er ikke ulik slik det var her på 1950-tallet. Det er også spennende å se en invasjon fra en annen vinkel, denne gangen er det vi som invaderer romvesenene, ikke omvendt.

 
INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Planet 51
Regissør: Jorge Blanco, Javier Abad, Marcos Martínez
Produksjonsår: 2009
Lengde: 91 min
Sjanger: Animation/Adventure/Comedy
Skuespillere: Jessica Biel, John Cleese, Gary Oldman, Dwayne Johnson, Justin Long, Seann William Scott
Tagline: «Something strange is coming to their planet…Us!»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: