Send store filer med Filemail


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. januar 2010, kl. 23:55

Filemail er genialt for deg som sender filer mye. Hvis du i tillegg skal gjøre dette på mail vet du vel allerede at dette kan være vanskelig. E-posttjenester har som regel en begrensning på hvor store filer som kan sendes, og det gjør at du kanskje ikke får sendt de 200 bildene du ville til kollegaen din.

Send filer på opp til 2 GB, helt gratis! Deling av filer går som smurt med Filemail. (Ill. Teknologia.no)

Send filer på opp til 2 GB, helt gratis! Deling av filer går som smurt med Filemail. (Ill. Teknologia.no)

Enkelt og greit, det funker

Heldigvis finnes det løsninger. Det finnes mange tjenester som lar deg sende store filer på nettet, og vi har selv blant annet skrevet om Filedropper som også er en veldig nyttig tjeneste. I denne artikkelen snakker jeg om Filemail, en anne lignende tjeneste. Filemail fungerer slik at du laster opp filen(e) du vil sende, og skriver inn hvilken e-postadresse du sender fra, samt hvem du skal sende filen(e) til. Du kan også skrive inn tekst i e-posten, f. eks noe sånt som «Hei, er er bildene fra grillfesten:)». Deretter velger du noen instillinger for mailen du skal sende. Skal mottakeren skrive inn et passord for å kunne laste ned filen? Hvor lenge skal filen(e) være tilgjengelig for mottakeren? Hvor mange ganger skal mottakeren kunne laste ned filen(e)? Alt dette bestemmer du selv.

Ikke direkte til e-post

Noe som er viktig å forstå er at du fortsatt ikke sender filen direkte til e-postmottakeren. For e-posten som blir sendt inneholder en hyperlink som mottakeren må klikke på. Dermed blir personen tatt til nedastingen, som selvfølgelig skjer i nettleseren. Men her har jaggu meg mange steg blitt kortet ned. I motsetning til å gå inn på en en annen tjeneste for så å skaffe nedlastingslinken, for så å sende den til mottakeren, kan du her gjøre alt i ett enkelt steg. Smart.

Både gratis og- betalingsversjoner

Filemail er gratis for privatpersoner og for ikke-kommersielt bruk. I gratisversjonen er det imidlertid en grense på 2 GB per sending. Ønsker du flere avanserte funksjoner finnes det betalingsversjoner, som blant annet inneholder en skrivebordsapplikasjon. I disse versjonene kan du laste opp større filer, samt noen flere funksjoner.

Du finner tjenesten på Filemail.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB