Her er alternativene til Live Messenger


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. februar 2010, kl. 17:55

Helt siden tidenes morgen har Live Messenger vært det mest brukte direktemeldingsprogrammet på markedet. Det mange ikke vet, er at det finnes en rekke alternativer som er både bedre og mindre ressurskrevende. Det som er viktig å vite, er at du ikke behøver Live Messenger for å snakke med andre som har det programmet. Du kan bruke andre klienter, men fortsatt snakke med andre personer som bruker Live Messenger. Derfor åpner det seg for nye muligheter. Du kan bruke andre programmer! Alle våre alternativer fungerer slik at dine kontakter fra Live Messenger vil dukke opp i våre alternative programmer også. Her er våre favoritter.

Pidgin  – alt IM i ett

I dagens samfunn bruker vi veldig mange forskjellige programmer og nettverk for å kommunisere med hverandre. Epost, Facebook chat, MSN Messenger, Yahoo! Messenger, Google Talk, ICQ, IRC, AIM, og en drøss andre som de fleste sikkert aldri har hørt om som har like spennende akronym i navnet. Pidgin er en multi-protokoll instant messenger (IM) som ønsker å gjøre noe med dette ved å gi deg ett sted å samle alt dette.

Du trenger bare en Pidgin-konto. Legg til flere sosiale nettverk og len deg tilbake. (Ill. Teknologia.no)

Du trenger bare en Pidgin-konto. Legg til flere sosiale nettverk og len deg tilbake. (Ill. Teknologia.no)

Programmet lar deg samle alle disse tjeneste, slik at når du logger på Pidgin, blir du logget på flere tjenester samtidig. Dette gjør at du slipper å bruke 5 forskjellige programmer, men i stedet trenger du bare ett.

Programmer støtter plugin, eller utvidelser om du vil, som kan beskrives som tilleggsfunksjonalitet. Dette gjør at programmet kan bli langt kraftigere.

Vi har tidligere skrevet en hel artikkel om Pidgin, og den kan du lese her. Mer informasjon om programmer, og lenke til nedlasting finner du her

Digsby: Alt under ett tak

Dette programmet er egentlig et lite beist. Det er kraftfullt, fordi du har mulighet til å samle Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn og e-post i i ett program. Hovedfunksjonen til Digsby er likevel at det er en direktemeldingsklient, på lik linje med Live Messenger.  Men det som gjør Digsby så mye mer kraftfullt, er at du kan samle sosiale nettverk i programmet.

Det vi liker spesielt godt med Digsby er muligheten for å endre utseende på programmet. Det finnes hundrevis av såkalte themes som lar deg piffe opp grensesnittet. Dermed kan du skreddersy programmet slik du selv vil.

Du kan laste ned hundrevis av forskjellige temaer til Digsby. Dette forandrer utseende på programmet. (Ill. Teknologia.no)

Du kan laste ned hundrevis av forskjellige temaer til Digsby. Dette forandrer utseende på programmet. (Ill. Teknologia.no)

Digsby finnes foreløpig kun for Windows, men er under utvikling for Mac og Linux. Vi har også skrevet om Digsby i en hel artikkel før, og den finner du her.

Mer informasjon om Digsby finner du her.

Trillian Astra – spennende lynmeldingsprogram

Dette programmet er ganske avansert, og støtter mange sosiale nettverk. Vi nevner i fleng: Windows Live, Yahoo!, MySpace, AIM, Google, ICQ, Jabber, Skype, IRC, og du kan også få Facebook og Twitter-funksjonalitet.

Slik ser Trillian Astra ut. Populært program, og gratis er det også.

Slik ser Trillian Astra ut. Populært program, og gratis er det også.

Trillian Astra kommer med et ganske pent utseende, men du har også her mulighet til å laste ned mange skins som endrer utseende.

Les om om Trillian Astra her.

Adium – gratis IM-klient for Mac

Adium er et genialt program som lar deg samle alle dine venner, dvs. Msn, AIM, Facebook o.l, under en simpel side, Adium! Det beste er at programmet fikser alt, finner forbindelsene dine, oppdaterer dine venners tullete overskrifter og har de mest behagelige lyder du kan tenke deg!

adium1

Dette er vel det mest populære programmet for Mac, og anbefales varmt! Les mer om Adium i vår tidligere artikkel.

Hva bruker du?

Alle programmer beskrevet ovenfor er gratis, og tilbyr chatting over Live-Messenger-nettverket.

Det finnes garantert flere tjenester som tilbyr nogenlunde lik funksjonalitet, og derfor spør vi deg: hva bruker du?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB