Se film på nettet med Headweb


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. februar 2010, kl. 17:43

Svenske Headweb ble i dag lansert i Norge. Tjenesten lar deg leie og kjøpe film, rett i nettleseren din. Headweb har et enormt filmbibliotek (ca 2000 filmer), og her finnes det filmer for alle og enhver – til og med de nyeste filmene på markedet. Teknologia har vært så heldige å fått testet tjenesten, og vi liker det vi ser. Vi har allerede testet et par filmer, og undertegnede kan bekrefte at tjenesten gjør det den lover.

Ikke bare for PC

Noe som er veldig fint med Headweb, er muligheten for å spille av filmer på andre ting enn PC. Headweb lar deg nemlig se filmer både på Playstation, Mac og Linux, i tillegg til PC. Dette gjør at du kan nyte film på storskjermen din, rett fra Playstation! Nå skal det nevnes at ikke alle filmer fungerer på Playstation 3 og Linux, og dette er fordi noen filmer bruker Silverlight og ikke Flash. Headweb opplyser imidlertid deg godt om dette på de filmene det gjelder.

Lei og se film rett i nettleserer, eller kjøp film for å se på din TV. Med Headweb er dette mulig. (Ill. Headweb)

Lei og se film rett i nettleserer, eller kjøp film for å se på din TV. Med Headweb er dette mulig. (Ill. Headweb)

Greie priser

Headweb opererer faktisk ikke med så ille priser. De fleste filmer koster rundt 29 eller 39 kroner, også for nye filmer. Det du bør være obs på, er at du kan se filmen du kjøper i 24 timer etter kjøpet. Det du kan trøste deg med, er at nedtellingen ikke starter før du har trykket på Play-knappen. Enkelte filmer kan du også kjøpe. Dette betyr at du har muligheten til å ha filmen til odel og eie.

Er du usikker på om internettforbindelsen din er bra nok for å se film på Headweb, kan du se enten en trailer av filmen, eller 10 minutt av filmen før du eventuelt foretar et kjøp.

Som sagt har Teknologia fått testet tjenesten, og vi er imponert. Selv om du ikke får blu-ray-kvalitet på filmene, er faktisk kvaliteten god nok for den «vanlige brukeren». I tillegg er det verdt å nevne at på de fleste filmer får du norsk undertekst. På de som ikke er tekstet, blir det også opplyst om dette.

Headweb virker veldig interessant å følge videre i kampen om å kapre det norske markedet. Vi liker det i alle fall.

Se og les mer om Headweb her.

Vi deler ut gratiskoder

Teknologia har vært så heldige å få muligheten til å dele ut 30 invitasjonskoder til dere! Med koden får dere se en hel film – helt gratis! Her er det førstemann til mølla, så kom igjen folkens! De 30 gratiskodene blir delt ut til de som blir tilhenger av Teknologia på Facebook og skriver noe på veggen, eller til de som legger igjen en kommentar i denne artikkelen.

Dere kan bruke gratiskodene etter dere har blitt medlem (gratis) og lagt filmen i handlekurven.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB