Slik synkroniserer du mapper utenfor Dropbox-mappen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. februar 2010, kl. 07:00

Vi har tidligere skrevet om gratisprogrammet Dropbox, et program som lar deg synkronsere filer og mapper på tvers av datamaskiner. Noe Dropbox også er genialt for, er backup. For det er nemlig veldig kjekt å bruke programmet som en ren backup-stasjon. Men én ting har alltid irritert meg med dette programmet, og det er at det ikke tillater synkronisering av mapper som ligger utenfor Dropbox-mappen.

La oss si at jeg har en mappe på skrivebordet som heter «Jobb». Jeg vil gjerne at alle filer jeg legger i denne mappen skal lastes opp til Dropbox-serveren, via min Dropbox-mappe. Dette er dessverre ikke mulig, med mindre du følger denne guiden.

Lag en bro mellom din valgte mappe og Dropbox-mappen

Det som er løsningen, er å lage en bro mellom den mappen du ønsker å synkronisere, og Dropbox-mappen. Følg fremgangsmåten under for å gjøre dette.

1: Det første du må gjøre er å laste ned noe som heter Link Shell Extension og installere det. Link Shell Extension finner du her ( gratis og ikke noe farlig).

2: Gå til mappen du vil synkronisere utenfor Dropbox-mappen. I mitt eksempel  har jeg en «Jobb»-mappe som ligger på skrivebordet. Høyreklikk på mappen, og velg «Pick Link Source». (Se bildet under)

Høyreklikk på mappen du vil synkronisere opp i mot Dropbox-mappen, og velg "Pick Link Source". (Ill. Teknologia.no)

Høyreklikk på mappen du vil synkronisere opp i mot Dropbox-mappen, og velg "Pick Link Source". (Ill. Teknologia.no)

3: Nå må du gå til Dropbox-mappen, som vanligvis ligger under «Ditt brukernavn» i Windows Vista og 7, eller i «Mine Dokumenter» på XP. Høyreklikk og velg «Drop As –  Junction».

Da er det bare å gå til Dropbox-mappen og velge "Drop As - Junction". (Ill. Teknologia.no)

Da er det bare å gå til Dropbox-mappen og velge "Drop As - Junction". (Ill. Teknologia.no)

4: Ferdig! Nå vil alle filer du putter i din valgte mappe automatisk oppdateres til Dropbox-mappen også. I mitt tilfelle vil altså alle filer jeg legger i «Jobb»-mappen lastes opp til Dropbox-mappen også. Dermed lastes de opp til Dropbox-serveren, hvor filene dine kan ligge trygt. Nå slipper jeg å gjøre dette manuelt hver gang.

Har du problemer og trenger hjelp, vennligst legg igjen en kommentar. Eller kanskje du vet om andre programmer som gjør samme nytten, uten å måtte gå gjennom denne prosessen?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB