Warner Music bryter med Spotify


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. februar 2010, kl. 17:19

De fleste er enige i at Spotify har vært en ubetinget brukersuksess, og det er nettopp fordi tjenesten er gratis, og på grunn av dets gigantiske musikkbibliotek. Spotify tilbyr millioner av sanger som brukerne kan høre på – helt gratis. Det eneste brukerne må belage seg på, er reklamer innimellom sangene. Nå kom det imidlertid en nyhet. Warner Music bryter med gratis streamingstjenester, også Spotify.  Går Spotify mot en mørkere tid?

Warner Music bryter (oppdatert – se nedenfor)

Konsersjefen i Warner Music, Edgar Bronfman Jr, sier følgende til BBC News: «Gratis streamingstjenester er helt klart ikke positivt for industrien».

Warner Music, som inkluderer artister som REM og Jay-Z vil ikke lenger støtte tjenester som tilbyr gratis streaming av musikk. Dette får konsekvenser for tjenester som Spotify, Last.fm og We7. Om disse artistene vil bli fjernet fra Spotify, eller om dette kun gjelder for fremtidige artister, det foreløpig uklart.

Denne nyheten er ganske oppsiktsvekkende, siden dette får ganske store konsekvenser. Dette får oss til å lure på hvordan framtiden til slike tjenester vil bli. Hvem blir den neste som bryter? Vil Warner Music i ettertid innse at dette var et dumt trekk?

Uansett, Warner Music er ute av Spotify-sirkuset. De skal visstnok satse mer på tjenester der brukere må betale for å høre musikk. Dermed kan vi stille et spørsmål som mange andre gjør for øyeblikket: Når vi resten følge på?

11. februar, 2010:

Det meldes om at Warner Music ikke trekker seg fra Spotify, og at det hele ble tatt ut av kontekst av blant annet BBC News. LES HELE DENNE SAKEN…

[Kilde: BBC News via Freakbits.com]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB