Slik installerer du Spotify på Ubuntu enkelt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. mars 2010, kl. 21:06

For snaut 2 uker siden skrev jeg en artikkel hvor jeg beskrev hvordan mitt første Linux-møte var. På det tidspunktet hadde jeg ikke brukt Linux, (i mitt tilfelle Ubuntu) så veldig lenge, men etterhvert som ukene går, må jeg si at jeg liker det bare bedre og bedre for hver dag som går. Jeg benytter derfor anledningen til å inspirere andre til å gjøre det samme som meg, nemlig å prøve Linux. For å gjøre dette, vil jeg vise dere at mange populære Windows-programmer også fungerer på Linux. Jeg vil ta for meg Ubuntu-distroen, versjon 9.10 Karmic Koala.

Spotify fungerer, helt sant!

Et av de mange favorittprogrammene jeg hadde på Windows, var Spotify, tjenesten som lar deg streame gratis musikk, lovlig. Da jeg gikk over til Ubuntu, var det nettopp Spotify jeg var rask med å installere. Ja, for det er faktisk veldig enkelt å gjøre det. Og for å gjøre det klart med en gang: man trenger ikke å bruke kommandolinjen/terminalen i det hele tatt!

Det aller første du trenger, er et program som heter PlayOnLinux. Grunnen til at vi trenger dette programmert, er fordi det lar oss installere Windows-programmer, ved hjelp av enkelt grensesnitt. Frykt ikke, det er en smal sak å installere. Slik installerer man PlayOnLinux på Ubuntu 9.10:

1: Velg «Programmer», og gå inn på programmet «Ubuntus programvaresenter», eller «Ubuntu’s Software Center».

2: I søkeboksen skriver du «PlayOnLinux», og forhåpentligvis kommer programmet du vil installere opp. Trykk «Installér» og vent til programmet blir ferdig installert.

Ubuntu-programvaresenter

3: Gå inn på PlayOnLinux (ligger under seksjonen «Spill»), og følg anvisningene på skjermen for at programmet skal bli ferdig konfigurert.

Jeg er litt usikker på hvordan du installerer PlayOnLinux på eldre versjoner av Ubuntu, men man kan enten gå inn på PlayOnLinux’ hjemmeside, og laste ned programmet derfra, eller du kan lime inn dette i terminalen (for de som føler for det):

sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_karmic.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list

Deretter:

sudo apt-get update

Til slutt:

sudo apt-get install playonlinux

Jeg presiserer at bruk av terminalen her er kun for de som ikke vil benytte seg av de andre metodene. Det er ikke nødvendig å bruke den, det er viktig å forstå.

Installér Spotify

Her viser jeg deg hvordan du installerer Spotify trinn for trinn.

1: Når du befinner deg innpå PlayOnLinux trykker du på knappen hvor det står «Install».

2: Trykk på kategorien «Multimedia», og der ser du ikonet til Spotify, på høyresiden.

PlayOnLinux

3: Dobbelklikk på ikonet, eller trykk «Bruk». Da vil programmet automatisk laste ned Spotify, og du vil kunne installere Spotify enkelt, det er bare å følge anvisningene på skjermen.

Har du spørsmål, trenger hjelp til noe eller har  tips til andre ting vi kan skrive om, ikke nøl med å legge igjen en kommentar 🙂

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB