Med Blaze kan du starte programmer raskt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. januar 2011, kl. 23:21

Internett, videoavspiller, Spotify, e-postprogram,  ja listen over program man ofte bruker er lang. Hvis man går inn på de samme programmene om og om igjen flere ganger om dagen blir det fort kjedelig å måtte bla seg gjennom menyer for å gjøre det. Selvsagt kan man legge til skrivebordssnarveier, men gratisprogrammet Blaze løser problemet på en mer elegant måte.

Start programmene dine med få klikk

Blaze er et gratis program som kan erstatte startmenyen din hvis du bruker det rett. Når man har lastet ned og installert programmet kan man få opp Blaze-vinduet ved hjelp av en tastekombinasjon. Rett etter installasjon vil denne tastekombinasjonen være CTRL + ALT + SPACE, men det er fullt mulig å endre kombinasjonen til noe annet, eksempelvis ALT + SPACE.

Når Blaze-boksen kommer opp er det bare å skrive inn navnet på det programmet du vil starte, og Blaze vil forhåpentligvis starte programmet for deg når du trykker ENTER-tasten. Hvis jeg for eksempel vil starte Google Chrome, så skriver jeg bare «ch», og Blaze vil da finne Chrome for meg. Med det samme jeg trykker ENTER vil Google Chrome starte. Denne fremgangsmåten bruker du på alle program du ønsker å starte.

Blaze tillater til og med skrivefeil, noe du ser på eksempelet over.

Etter hvert vil du merke at dette er en effektiv måte å starte program på, og kanskje vil du også merke at startmenyen nesten blir overflødig. Blaze indekserer også filene, og du kan åpne mapper og filer med programmet. Det har også en innebygd kalkulatorfunksjon som er fin og ha.

Prøv programmet du også, du finner det her.

Et godt alternativ som fungerer på samme måte er Launchy, og du kan lese om det i vår artikkel om Launchy. For Mac kan vi anbefale Alfred  App, som også er en genial applikasjonsstarter.

Bruker du Linux kan vi anbefale programmet Gnome Do. Les mer om det på programmets nettside. Vi har også skrevet hvordan du kan erstatte oppgavelinjen din i Linux, med Gnome Do. Det er dock-funksjonen som gjøre dette mulig. Fremgangsmåten for å gjøre det finner du her.


Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB