Superenkel filopplasting


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. september 2011, kl. 15:19

Vi deler og deler som aldri før, og ofte møter vi situasjoner hvor vi gjerne vil laste opp filer til internett, slik at vi kan dele de med andre. I denne artikkelen presenterer flere gode filopplastingstjenster.

Uploading.com

Mange filopplastingstjenester har fancy navn, men ofte kan det være like greit å gjøre det enkelt. Det har tjenesten vi omtaler nå, gjort. Den heter enkelt og greit Uploading.com,

Når du befinner deg inne på denne nettsiden kan du trykke på den store gule «Upload»-knappen. Neste steg blir å velge filen du vil laste opp, og trykke på «upload». Filen vil da lastes opp, og du kan selv se hvor langt prosessen har kommet ved å se på statuslinjen. Undertegnede har ikke funnet noen begrensning hva angår filstørrelse, og lastet  selv opp et 120 mb fil uten problemer. Raskt var det også.

Aberet for de som skal laste ned filen er at de må vente 45 sekunder. Dette er likevel ikke et stort problem, og 45 sekunder tror vi de fleste har tid til.

Megaupload

Fungerer i prinsippet på samme måte som Uploading.com, men har et litt annerledes utseende. Trykk på «Browse»-knappen og velg filen din. Merkelig nok må du skrive inn en navn på filen, men når du har gjort dette vil filen lastes opp. I likhet med Uploading.com dukker det opp en statuslinje som viser progresjonen på opplastingen. En annen likhet er at man også med Megaupload må vente 45 sekunder for å kunne laste ned.

Megaupload lenke

 

 

Ge.tt

Vi har tidligere skrevet om Ge.tt, som tilbyr fildeling i sanntid. Dette er uten tvil vår favoritt når det kommer til filopplasting. I stedet for å skrive om tjenesten på nytt serverer vi heller en link til vår allerede publiserte artikkel om Ge.tt.

 

Kicksend

Dette er en tjeneste som også finnes for skrivebordet, det vi si i form av en Adobe Air-applikasjon. Den lar deg sende så store filer du vi! Det finnes også en nettleserversjon, men denne tillater bare filer opp til 150 mb størrelse. For å få ubegrenset med opplasting må man altså laste ned Air-applikasjonen. Kicksend krever registrering, men du kan heldigvis bruke Facebook Connect for å gjøre det litt enklere.

Prosessen foregår slik: du velger en fil, laster den opp, og angir en e-postadresse filen skal sendes til. Du kan sende filen til flere e-postadresser samtidig.

Kicksend.com

 

 

Sprend.com

Sprend har kanskje det enkleste og mest effektive grensesnittet av alle tjenester vi har omtalt. Her velger du enkelt og greit filen du skal sende til noen, skriver inn e-postadressen til den heldige personen, og skriver en kort melding til mottakeren om hva det er for noe. Til slutt kan du angi om du ønsker en pinkode som mottaker er nødt til å skrive inn for å kunne laste ned filen – dette dersom du ønsker høy sikkerhet.

Sprend.com

 

 

Kun bildeopplasting?

Vi har også publisert en artikkel om Bildr.no, en genial tjeneste som lar deg laste opp bilder, kjemperaskt og enkelt. Dette er jo en norsk tjeneste, noe som er ekstra artig. Vi har imidlertid fått tips om at sikkerheten på Bildr.no kan være så som så. For de som er litt mer opptatt av sikkherhet skal Imgur.com være et fint alternativ.

Denne tjenesten tilbyr et enkelt og oversiktlig grensesnitt som i praksis tilbyr brukeren samme muligheter som Bildr.no gjør. Du har imidlertid litt flere  muligheter med Imgur, og sikkerheten skal være litt bedre enn med Bildr. Sjekk nettsiden selv på Imgur.com

Har vi glemt noen tjenester? Finnes det noen som er enda bedre? Det er vi ikke i tvil om, så du må gjerne si ifra om du vet av noen som topper de tjenestene vi har skrevet om.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB