Last ned Winamp for Mac


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. november 2011, kl. 14:19

Allerede på 90-tallet fantes MP3-spilleren Winamp. For Windows-brukere har programmet vært populært i en årrekke, selv om interessen i de siste årene har dabbet litt av. Mye av årsaken til dette er at folk i dag eier iPod og iPhone, som trenger iTunes for å organisere musikk. Dermed har iTunes på mange måter, ufrivillig for mange, tatt over. For ikke å snakke om Spotify og Wimp, som kanskje er den største årsaken til Winamps nedgang.

Programmet er likevel fortsatt en vinner for mange, med sine mange skins og plugins.

 Lansert i beta

Mac-brukerne har aldri hatt noe forhold til Winamp – programmet har nemlig aldri hatt en versjon for dette operativsystemet. Nå, i 2011, har imidlertid en betaversjon av Winamp for Mac blitt lansert – riktignok ikke i en fullstendig versjon. Mac-versjonen har fått navnet Winamp for Mac Sync Beta.

Som navnet tilsier er synkronisering en stor del av denne versjonen. Den har heller ikke like mange funksjoner som Windows-versjonen. Selskapet bak programmet bekrefter også at Mac-versjonen ikke vil ha alle funksjonene som Windows-versjonen har.

Fokus på synkronisering

Først og fremst har de fokusert på synkronisering mellom Mac OS X og Android, og at dette skal fungere bra. Men Winamp er jo en musikkspiller, og versjonen for Mac er ikke et unntak.

Dette er første beta, så det er ganske naturlig at den ikke inneholder alle funksjoner som Windows-versjonen gjør. Om en stund, når den lanseres i endelig versjon, får vi nok mange flere spennende funksjoner.

I mellomtiden kan du ta en titt på betaen, som du kan laste ned her.

 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB