På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. november 2011, kl. 00:55

Jeg har ikke nevneverdig kunnskap om Tintin, og skal heller ikke late som om jeg har det. Jeg hadde ingen forventninger til filmen. Det var derfor gledelig å bli servert to timer med god underholdning og visuelt sukkertøy.

Ingen revolusjonerende historie

På eventyr med Tintin: Enhjørningenes hemmelighet handler om journalisten Tintin som kommer over en modell av skipet Enhjørningen. Skipet interesserer Tintin så mye at han velger å kjøpe det. Det skal imidlertid vise seg at dette skipet er interessant for flere. Grunnen er at det i skipet skjuler seg spor til en skatt.

Tintin blir kidnappet av kjeltringen  Zacharine, og ført til et skip. Kapteinen på skipet, Haddock, er også kidnappet – på sitt eget skip. Sammen samarbeider Tintin og Haddock om å finne skatten, selvfølgelig tett fulgt av kjeltringene.

Historien i Tintin er altså ikke revolusjonerende på noe vis. Dette har vi hørt før. Men å følge Tintin i jakten på skatten i beste National Trasure-stil er faktisk ikke så aller verst!

Tintin og Haddock er til sjøs, på land og i lufta. Her i selveste Sahara.

En fryd for øyet

Visuelt sett er filmen om Tintin på et svært høyt nivå. Vi lot oss kraftig imponere av de usedvanlig gode animasjonene og detaljene. Alt er utrolig godt gjennomført. Vi så filmen i 3D, og mange filmer vi har sett i 3D har egentlig ikke trengt å vises i 3D. I denne filmen derimot, føler vi 3D-effekten kommer til sin fulle rett. Filmen kan by på vakre omgivelser, både til lands, vanns i luften, og med de vakre fargene i filmen blir det rett og slett en fornøyelse for øyet.

Noe vi synes kunne vært utført bedre er imidlertid selve hovedpersonen, Tintin. Han ser litt «død» ut i ansiktet, og vi mener de andre karakterene er mer levende i ansiktet. De kunne gjort mer ut av Tintin, gjort ham litt mer interessant. Slik det fremstår i filmen er både Haddock, hunden (!) og kjeltringene «mer» interessante enn Tintin. Om det er tilfellet er vi dog litt usikre på.

Humor

Filmen har mye spenning i seg og man føler at man er med Tintin på den store reisen han begir seg ut på. Man kommer heller ikke foruten flere actionscener. Men i tilegg til action og spenning preges også filmen av humor. Spesielt to klumesete agenter fra Interpol utmerker seg som morsomme karakterer, og de gir et fint humorbidrag til filmen. Kaptein Haddock er også en morsom person som kommer med herlige kommentarer.

Dette krydrer filmen på en måte vi synes fungerer veldig bra. Blant stemme i filmen finner vi Daniel Craig, Simon Pegg, Cary Elwes. Disse gjør jobben sin og vel så det. Vi kan legge til at på norsk er det Erik Solbakken som har stemmen til Tintin. Vi har ikke sett den norske versjonen, så hvordan det fungerer kan vi ikke si noe om.

Familiefilm

På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet er en film som kan sees av hele familien. Den er riktignok ikke egnet for de minste, da en del slåssescener kan være litt drøye. Aldersgrensen er satt til 11 år, noe vil mener er rimelig. Filmen passer til så vel ungdommer som voksne.

Alt i alt er dette en flott film som underholder i massevis. Rent teknologisk og visuelt er dette en film i høy klasse og noe av det beste vi har sett. Historien er så som så – ikke revolusjonerende på noen måte. Det trekker litt ned, men likevel; den fortelles på en så god måte at vi ikke føler at vi har sett det før. Steven Spielberg har så absolutt lyktes med å filmatisere denne tegneseriefiguren, og vil gleder oss allerede på oppfølgeren.

Anmeldt av Øyvind Skogmo Hansen

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB