Norske tvillinger vil produsere 3D-motebriller


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. januar 2012, kl. 00:35

For å kunne se filmer på kino i 3D trenger man et par 3D-briller. De aller fleste kjøper disse brillene på kinolokalet  (eller bruker et par andre har brukt før dem), tar de på, og ser filmen uten å tenke over saken mer. De norske tvillingene Kine og Einy Paulsen, bosatt i USA, er imidlertid ikke tilfreds med brillesituasjonen. De mener brillene har et for dårlig design, og de liker ikke tanken på at andre mennesker har brukt brillene før dem.

Trenger penger

Jentene fant ut at de måtte gjøre noe med saken, og bestemte seg derfor for å produsere designbriller. For å få til dette er de avhengig av kapital, og derfor samler de nå inn penger via donasjoner på kickstarter.com. De har et mål om å få inn 10 000 dollar innen 27. januar, og så langt har de skaffet 3 753 dollar.

Tvillingene planlegger å produsere brillene i ulike størrelser og design. Samtlige skal være kompatible med kinoer over hele verden, og ifølge dem selv skal også flere 3D-TV-er være støttet.

Hva er vitsen?

Så kommer spørsmålet: er det egentlig nødvendig med flotte og pene 3D-briller når man skal på kino? Når man kommer inn i en kinosal er det mørkt, og man kan så vidt se hverandre. Derfor skulle man tro at det er uviktig hvordan brillene ser ut. Vel, de norske jentene mener tydeligvis noe annet.

Ingen av oss i Teknologia-redaksjonen ser helt nødvendigheten av slike briller, og undertegnede blir nok ikke den som løper først til butikkene for å skaffe et par.

Ville du kjøpt motebriller for 3D-filmer?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB