Anonymous tok ned offentlige tjenester i Hellas


Christofer Nygård
Publisert 13. februar 2012, kl. 12:39

Hackergruppa Anonymous liker ikke de greske massedemonstrasjonene. (Foto: Wikimedia Commons)

Det er all grunn til å tro at hackergruppa Anonymous ikke er spesielt fornøyd med situasjonen i Den europeiske union, og særlig ikke i Hellas. Natt til mandag satte de nemlig en rekke offentlige nettjenester ut av spill. Også private banker skal ha blitt angrepet.

Dette er ikke første gangen den anonyme hackergruppa går til angrep mot greske domener. I forrige uke fikk det greske justisdepartementets nettsider en overhaling de trolig ikke satte pris på. Det skriver The Next Web.

Opprør etter krisepakke-vedtak

Som kjent er det store demonstrasjoner i Athen i disse dager i forbindelse med vedtaket om å motta et gigantisk kriselån fra EU. Lånet gis under den forutsetning at greske myndigheter utfører massive kutt i forbruk.

Angrep Assad

Syrias diktator Bashar al-Assad ble også angrepet nylig. En rekke e-poster ble offentliggjort, samt det faktum at det vanligste passordet brukt blant syriske myndigheter var «12345».

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB