FILM: Pus med støvler


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 9. februar 2012, kl. 21:39

De magiske bønnene. De hadde vært noe å få kloa i. Derfor bestemmer Pus seg for å prøve og ta dem fra de beryktede tyvene Jack og Jill. Det han ikke har regnet med, er at flere er ute etter dem. Idet Pus er på vei til å bryte seg inn gjennom et vindu, oppdager han nemlig Kitty Fløyelspote.

Pus blir irritert over konkurrenten, og forfølger henne gjennom byen. Til slutt, etter en noe spesiell duell, røper Kitty at hun samarbeider med Lille Trille. Han er Pus’ tidligere bestevenn, men nå verste fiende. Likevel lar Pus seg overtale til å samarbeide med de to. En jakt etter bønner og gullegg begynner, men hvem kan Pus egentlig stole på?

I Pus med støvler møter vi Pus, den kjente katten fra Shrek-filmene. Siden alle syns Pus var så inderlig søt i Shrek, bestemte noen seg for å lage en film rundt hans historie og bakgrunn. Vi får være med i tilbakeblikk til barndommen da Pus og Lille Trille fremdeles var bestevenner, og vi får vite hvordan vennskapet endte. I nåtid har de brukt den kjente historien om de magiske bønnene og gulleggene som bakgrunn for Pus’ eventyr.

Hvor lurt er det å la en karakter som allerede er brukt i andre filmer få sin helt egen film? Sånn midt på treet. Filmen fungerer som god underholdning for både voksne og barn, men det blir litt mye Pus, og en litt lang historie. De fleste voksne vet hvordan historien om de magiske bønnene er, og derfor blir den en smule kjedelig. Ikke for det, filmen er hovedsaklig laget for barn som kanskje ikke har den samme kjennskapen til nevnte historie.

Pus sjarmerer slik bare Pus kan, og folkene bak filmen har dratt inn flere kjente karakterer fra barnehistorier, blant annet Lille Trille. Dessverre er ikke birollene stødige nok til å løfte filmen til et høyere nivå.

Joda, man ler litt her og der, men alt i alt er dette en film laget for å presse de siste restene ut av Shrek-konseptet. La oss håpe at det ikke kommer flere, hverken om Pus eller Shrek. Det er best å gi seg mens leken er god.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Puss in Boots
Regissør:
Chris Miller
Produksjonsår:
2011     Premiere: 10. februar 2012
Lengde:
1 t 30 min
Sjanger:
Animation/adventure
Stemmer:
Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thorton, Constance Marie
Tagline:
«Rebel. Lover. Hero.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: