Ubuntu for Android erstatter PC-en


Christofer Nygård
Publisert 22. februar 2012, kl. 19:59

Slik ser Ubuntu-utviklerne for seg framtidens enhetsløsning, der mobilen ikke lenger bare er et supplement til den tradisjonelle maskinen. (Foto: Ubuntu)

Hva med å komme på jobb om morgenen, plassere mobiltelefonen – som allerede har holdt deg oppdatert på reisen til jobb – i dockingstasjonen, og fortsette nøyaktig der du slapp? Det kan bli en realitet skal vi tro skaperne av den populære Linux-distribusjonen Ubuntu.

«Dock and play»

Ideen bak prosjektet, som ennå ikke er realisert, er at smarttelefonen din skal kunne erstatte den tradisjonelle datamaskinen. Det vil skje på følgende vis: ved å koble mobilen til en USB-dockingstasjon, som igjen er tilkoblet en tradisjonell dataskjerm, får du fram et utvidet skrivebord basert på Ubuntu-plattformen – sømløst integrert i Android-plattformen.

Nok «hestekrefter»

– Hvorfor måtte bære på to enheter, når alt du trenger er én? Din neste smarttelefon har langt flere hestekrefter enn du trenger på en telefon; faktisk mer enn nok til en laptop, skriver Ubuntu for Android-teamet på sine nettsider.

Grensesnittet er tiltenkt neste generasjons multikjerneprosessor-baserte mobiltelefoner.

Vil appellere til utviklere

I første omgang ønsker Ubuntu-teamet å lufte ideen til skaperne av smarttelefoner og utviklerne av programvare for mobile enheter. I andre rekke kan det være en forsmak på sentral framtidig teknologi.

Les mer om teknologien på Ubuntu for Android sine nettsider.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB