AC/DC nå tilgjengelig digitalt


Christian De Frène
Publisert 19. november 2012, kl. 22:52

AC/DC, regnet som et av verdens største band, gjorde tidligere i dag hele katalogen tilgjengelig på iTunes. Dette er et viktig skritt for lovlig nedlasting, da bandet lenge har vært motstander av internett som distribusjonskanal. Nå kan lovlydige musikkelskere gå lysere tider i møte.

– Ødelegger musikkbransjen

Det er spesielt nedlasting av enkeltsanger krangelen har handlet om. Bandet har uttalt at de lager musikk til albumformatet, og vil at fansen skal høre musikken slik. Ved å tilby enkeltnedlastinger, ville man derfor undergravd mesteparten av arbeidet de holder på med. Vokalist Brian Johnson har også gått ut og sagt at han føler iTunes/Apple holder på å ødelegge musikkbransjen, og at de kun bryr seg om penger.

Hele katalogen tilgjengelig

Disse uttalelsene kom i 2008, men nå ser det ut til at bandet har måttet bite i det sure eplet. I likhet med The Beatles, som ble tilgjengelig for første gang digitalt på iTunes i 2010, finnes nå hele katalogen deres tilgjengelig i musikkbutikken, både som enkelt- og albumnedlastinger. All musikken er dessuten tilgjengelig som «Mastered for iTunes», det vil si at lydkvaliteten er optimalisert for enheter som støtter iTunes.

Årsaken til hvorfor bandet nå plutselig blir tilgjengelig digitalt er ikke kjent, men det spekuleres i ringvirkninger av den merkbare nedgangen i fysisk solgt musikk. Det virker også som bandet, i likhet med The Beatles, har inngått en spesialavtale med Apple, da det samme utvalget ikke er tilgjengelig på verken Spotify, WiMP eller Amazon.com MP3.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB