Ny app vil fange drømmene dine


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. september 2013, kl. 00:29

Foto: SHADOW / Kickstarter

Foto: SHADOW / Kickstarter

Ønsker å bygge en stor internasjonal database over drømmer. 

Selv om vi mennesker drømmer hver eneste natt, er det ikke alle drømmer vi husker. Faktisk glemmer vi de fleste av drømmene våre.

Folkene bak Kickstarter-prosjektet Shadow tror de har funnet en løsning på drømmeproblemet.

Trekker deg gradvis ut fra drømmeverden

Gründerne Hunter Lee Soik og Jason Cravalho har nemlig kommet opp med en idé –  en applikasjon som skal gjøre det lettere å huske drømmer.

Applikasjonen, Shadow, er en digital alarmklokke som skal vekke deg på en måte som skiller seg fra tradisjonelle klokker: For der stort sett de fleste andre klokkene vekker deg plutselig og brått, skal Shadow i stedet gradvis trekke deg ut fra drømmeverden.

TIdspunktet for når man blir vekket er vesentlig for hvor mye av drømmene man kan huske. Shadow skal vekke deg på det tidspunktet som er ideelt for å huske drømmer. Dette er på et tidspunkt hvor man er i halvsøvne. 

Foto: SHADOW / Kickstarter

Foto: SHADOW / Kickstarter

Global drømmedatabase

Når du har våknet vil applikasjonen be deg om å fortelle det du husker fra det du nettopp drømte. Du kan fortelle dette med stemmen, eller ved å skrive inn tekst i applikasjonens grensesnitt.

Hvis du ikke husker noe som helst av drømmen vil Shadow stille deg spørsmål, som skal hjelpe deg på veien.

Opptakene vil deretter bli lagret i en digital drømmedatabase som analyserer og holder orden på alle dine drømmer. Databasen vil for eksempel analysere ordene du har skrevet inn, og se etter mønstre i drømmene.

Ifølge utviklerne velger brukeren selv om drømmedataene skal være privat, eller om de skal deles med verden.

For gründerne av Shadow er det nok mest interessant om dataene deles med verden, for de ønsker at dette skal bli en verdensomfattende drømmedatabase, hvor data kan analyseres. 

Foreløpig er utviklernes drøm om en drømmeapplikasjon kun en drøm, men mye tyder på at drømmen snart kan bli til virkelighet.

Shadow har nå fått inn over 40.000 dollar, og nærmer seg målet om 50.000 med stormskritt. De har i skrivende stund 42 dager på seg til å skaffe pengene.

Hva synes du om idéen? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor! 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB